free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szabad flörtölni egy párkapcsolatban?

Welmi         Címkék: flört, nőiesség, önkontroll, őszinte, párkapcsolat 4 hozzászólás

Vajon normális az, ha boldog párkapcsolatában élünk, mégis kihagy a lélegzetünk, ha egy szemrevaló férfi ránk mosolyog? Igen, de azért nem árt egy kis önkontroll.

Csapatba verődött fickóknál és csajoknál társasági időtöltésnek számít, hogy szemügyre veszik a másik nem jelenlévő képviselőit. Húsmustra - mondhatjuk megvetően, de ez álszentség lenne, hiszen mindenkinek szüksége van visszajelzésekre a nemi szerepével kapcsolatban. Ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy megnézzünk másokat, hogy mások észrevegyenek minket, és hogy adott esetben kontaktus is létesüljön. A határokkal azonban tisztában kell lennünk.

Te nézed az étlapot?

Sokan úgy gondolják, hogy a párkapcsolatba lépés egyik kelléke a szemellenző felvétele, amellyel jelezzük, hogy annyira megbecsüljük párunk irántunk való rajongását, hogy a másoké már nem is kell. Ha nem engedjük meg, hogy valaki más tekintete jobban felkeltse a figyelmünket, azt hisszük, már tartósítjuk is a kapcsolatot.Pedig nem erre vagyunk kódolva. Genetikai jelzőrendszerünk besípol, ha észreveszünk egy utódnemzésre alkalmas férfit, bekapcsol a "hátha észrevesz" reflex, és titkon örülünk az összeakadt tekinteteknek. Miért is szégyellnénk, hogy szeretjük magunkat más szemében szépnek látni? Azért, mert azt hisszük, ezzel megbántjuk a párunkat? Ha őszinték vagyunk magunkhoz, nyugodtan bevallhatjuk, hogy nem várható el, hogy vaksági fogadalmat tegyen bármelyik fél is egy kapcsolatban. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem kell vigyázni a másikra.

Vigyázz rám

Popper Péter a titokhoz való jogot tartja a párkapcsolati alappillérek egyikének, ami koránt sem azt jelenti, hogy suttyomban bármit meg lehet csinálni. Arról van szó, hogy egy kapcsolatban élő embernek a közös életen kívül még van egy sajátja is, amellyel nem kell mindig elszámolnia a másiknak. Vagyis ha tisztában vagyok az érzéseimmel és a kapcsolat határaival, akkor jogom van azt csinálni, amit akarok. Azonban a hangsúly a határokon van: a külön utakon úgy kell járni, hogy jól érezzük magunkat, de a másikat ne alázzuk meg. Egy őszinte kapcsolatban lehet arról beszélgetni, kinek mi fér bele. Táncolni mással? Elfogadni egy italt? Vagy egyszerűen csak megegyeznek abban, hogy addig menjenek el, ameddig a másik jelenlétében tennék? Elmeséljük, ha flörtöltünk vagy inkább ne?

Popper szerint a hosszú párkapcsolat egyik megrontója, ha mindent a másiktól várunk el. Legyen férj, apa, szerető, mentor, családfenntartó, barát, tűzoltó, katona, vadakat terelő juhász. Az elvárások alatt a másik fél megrokkan és összezavarodik, mi pedig értetlenül állunk előtte, hiszen Ő jelenti számunkra a mindent, és különben is, mi csak hűségesek akartunk lenni. A kezdeti lángolást azonban nem lehet évekig fenntartatni, és nem is kell, hiszen nem lehet állandóan izzásban élni, túl sok energiát emészt fel. Azért időről időre szükségünk van egy-egy izgalmas lobbanásra, amelyet ha a párunk nem, de egy kis flört megadhat.Mielőtt felháborodnánk, hogy mit kell propagálni az erkölcstelenséget, tudnunk kell, hogy a flörtben "termelt" profitot akár a párkapcsolatunkba is beleforgathatjuk. Amikor egy flörttől feltöltődünk, olyanok vagyunk, mint egy prizma, amely begyűjti a fényt, majd ragyogó sugarakban szétszórja. Minél fényesebben ragyogunk, annál vonzóbbá válunk a párunk szemében. Ezt a ragyogást táplálja, ha kiegyensúlyozottak vagyunk, és ha nem félünk használni nőiességünket. Aki kizárólag a párjával szemben használja a nőiességét, olyan, mint ha lenne egy gyönyörű virágja, amit egy sötét szobában elzárva tart, félve attól, hogy mások ellopják, de közben a virág napfény híján elsorvad.

Mire tartogatnád magad?

Ha őszinték vagyunk magunkhoz, bevallhatjuk, hogy nem csak akkor érezzük magunkat jó nőnek, ha a párunk azt mondja. Hanem ha jól érezzük magunkat  a bőrünkben, szeretjük az életünket, elfogadjuk létünk megváltoztathatatlan szeleteit, ahol viszont változtatni valónk akad, erőnk teljéből teszünk érte. És nem utolsó sorban, ha használjuk nőiességünket.

Tudni kell a jelenben élni, és tudni kell használni a rendelkezésünkre álló eszközöket, és ez többek között lehet a másokra gyakorolt hatásunk. Ha párkapcsolatban élünk, tudnunk kell egyszerre vágyni és mérlegelni. Ha a vágy és a kíváncsiság ül a mérleg egyik serpenyőjében, az önkontroll és őszinteség pedig a másikban, nem lehet gond.
 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés