free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Komoly, eredményes nők férfi felségterületen

Borsa         Címkék: autógyár, ford, innováció, munka, nők 1 hozzászólás

A Ford autógyár környezetbarát innovációjáért felelős csapata hat nőből áll. Diktatúra nélkül érnek el komoly szakmai eredményeket.

A Ford alkalmazásában álló férfiak csak "biobébiknek" hívja azt a környezetbarát team-et, ami kizárólag nőkből, szám szerint hat nőből áll. Teszik mindezt úgy, hogy a mérnökként dolgozó asszonyok doktori végzettséggel és évtizedes munkatapasztalattal rendelkeznek.  A rendhagyó munkacsoport célja az, hogy a Ford-alkatrészek újrahasznosítható anyagokból készüljenek, egyik legsikeresebb fejlesztésük az a szójából készült hab, ami az autók üléseibe kerül. A csapat egyik tagja hat évig dolgozott ezen a fejlesztésen, azóta kilenc Ford modellben, megközelítőleg kétmillió autóban alkalmazták ezt az újítást.

A nőknek azonban nemcsak a mérnökként, hanem üzletasszonyként is bizonyítaniuk kell. Az újításokat a cég 15 döntéshozójával kell elfogadtatni, meg kell győzniük őket arról, hogy a találmányok üzleti szempontból is megállják a helyüket. A csapat vezetője szerint azonban a sok beszéd - ami a női munkahelyek hátulütője, egyesek szerint - előny is lehet. Csapatukban a kommunikáció teljesen máshogy működik, mint ott, ahol a férfiak vannak többségben: diktatúra helyett közös nevezőre jutnak az ötletekkel kapcsolatban.

www.forbes.com

Az innovációért felelős csapat vezetője, a 46 éves Debbie Mielewski szerint azonban nem csak a kommunikáció, az időbeosztás is más náluk. Eredetileg nem ragaszkodott ahhoz, hogy csapatában csak nők dolgozzanak, de ha már így alakult, megpróbálják az időbeosztást a lehető legrugalmasabbá tenni, mivel minden mérnök családanya is egyben. Az időbeosztás lehetővé teszi, hogy a csapat tagjai egyéni érdekeik szerint alakítsák a munkaidejüket, és bár nagyon keményen dogoznak, össze tudják hangolni a családot és a munkát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés