free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Télvégi padmustra a fővárosban

Megyeri Nikolett         Címkék: belváros, budapest, főváros, millenáris, padok 0 hozzászólás

Az elviselhető kinti hőmérsékletek beálltával újra kedvünk van leülni egy padra a szabadban. Megnéztük, milyen állapotban vannak a köztéri ülőalkalmatosságok.

Ahogy az időjárás egyre emberbarátabbá válik, úgy egyre több időt töltünk el a szabadban. Hétköznap persze sokunknak be kell érnünk a városi közterekkel, parkokkal, azonban ha már ez a helyzet, akkor szívesen leülnénk esetleg egy padra… De vajon milyen állapotban vannak így a tél végén, tavasz elején a padok? Nos, felkerekedtünk és megnéztük. Mustránk helyszínéül Pest belvárosát, illetve a budai Millenáris Parkot választottunk.

Belváros

Kiindulási pontunk a Deák tér volt, ahol kapásból közepesen bizalomgerjesztő, festéket viszonylag régen látott padokat találtunk (kép 1). A matricázó, alkoholos filccel firkálgató idióták által hagyott nyomokat az illetékesek szemmel láthatólag próbálták eltávolítani ezekről a padokról, igaz, csak több-kevesebb sikerrel. A szándékot azért persze értékeljük.


Nézegess fővárosi padokat!

A Gödör környékén található padok (kép 2) minden bizonnyal Budapest leggyakrabban használt köztéri ülőalkalmatosságai közé tartoznak, és ez bizony meg is látszik rajtuk. Igencsak fakó állapotban vannak, némelyiken egy-egy gyanúsabb folt is figyel. Nem nehéz azonban találni olyat, melyre mindenféle viszolygás nélkül le tudunk ülni.Valamivel arrébb, a Terminál mellett már nagyságrendekkel hervasztóbb és a legkevésbé sem egy világváros központjához méltó a kép: korhadt, hiányos, kifejezetten igénytelen állapotban lévő padok (kép 3) sorakoznak, melyekre a magunk részéről nem volnánk hajlandóak leülni.

A belváros - az elmúlt években kialakított - sétálóutcáiban takaros, formás padokat (kép 4) találunk. A túlfejlett rongálási ösztönnel rendelkező embertársak azonban sajnos ezeken is kiélték már kártékony hajlamaikat. Egyértelműen látszik ugyanakkor, hogy ezeket a padokat is takarítják. Annyira mindenképp, hogy adott esetben itt is le lehessen ülni. Egy frissítő festés viszont mindenképp rájuk férne.A Vértanúk terén, a Nagy Imre szobor mellett üldögélni szándékozókat meglehetősen kopottas padok (kép 5) várják. Ránézésre, a tisztasággal egyébként itt sincs különösebb probléma, az összkép azonban mégis eléggé megviselt és szomorkás.A retró környezetbe vágyóknak a Kossuth tér pereméig kell elsétálniuk, ott ugyanis igazán autentikus, beton alapú padokon (kép 6) pihenhetnek meg. Örömteli, hogy itt sincs szemétdomb, sőt, még egy deszka sem hiányzik a padokból.
 
Millenáris

A Millenáris Parkban különféle stílusú és kényelmi szintű köztéri ülőalkalmatosságok közül válogathatunk, ízlés szerint. Akadnak támla nélküli (kép 7) és támlás (kép 8), kényelmesebb (kép 9) és dizájnosabb (kép 10) - vagy legalábbis annak szánt - megoldások egyaránt, a  mi kedvencünk azonban ez a kedves, színes pad (kép 11), melyet a játszótéren találtunk.Összességében elmondható, hogy az itteni padokat is korrektül rendben tartják, nagyjából hasonló - helyenként talán egy hajszálnyival jobb - állapotban vannak, mint a belvárosban szolgálatot teljesítő társaik.  Ez persze el is várható egy trendi, budai kulturális parkban, ugyebár. Ha az ülőfelület tisztaságát nézzük, akkor az itteni padok közül akármelyikre nyugodt szívvel le mernénk ülni. Viszont muszáj megemlítenünk, hogy a dísztó ott jártunkkor kissé gusztustalan volt, köszönhetően azoknak, akik sajnálatos módon szemetesnek nézik.Mindent egybevetve elmondhatjuk, hogy valamivel pozitívabb élmények értek minket mustránk során, mint amire előzetesen számítottunk. Meg kell jegyeznünk ugyanakkor, hogy a következő hetekben szívesen látnánk minél több padon a "Frissen mázolva"  táblát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés