free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A francia nők híznak, de továbbra is a sovány az ideális

Borsa         Címkék: elhízás, elle, francia, nők, szépség 0 hozzászólás

Nemcsak stílusérzékük, hanem karcsúságuk is legendás volt, egészen eddig. Bár a statisztikák szerint egyre több kilót nyomnak, az ideális nő még mindig sovány.

A francia nőkről eddig úgy gondoltuk, ők törődnek a legtöbbet a külsejükkel az egész kontinensen. A sztereotípiák szerint a francia nő törvényszerűen vékony, soha nem hízik el, és nagyon keveset eszik. Csak mostanában kezdik észrevenni, hogy az országukban gömbölyűbb formákkal megáldott nők is élnek, a változást a francia nők stílusbibliája, az Elle magazin címlapján szereplő méreten felüli modell is jelzi. De hiába minden kegyes szerkesztői szándék, a szép nő fogalmáról alkotott kép megváltoztatásához a divattörténelmi jelentőségű címlap kevés.

"Párizsban Monica Bellucci vagy Laetitia Casta már gömbölyűnek számít, mondta Janine di Giovanni írónő, aki hat éve Párizsban él. Az Elle címlapján szereplő modell, Tara Lynn mérete 48-as, és a francia butikokban szinte alig találunk 42-esnél nagyobb ruhákat.

Az Elle szerkesztője, Valérie Toranian szerint azért választottak az átlagosnál ducibb modellt, hogy megmutassák, ilyen méretekkel is lehet valaki szexi, és a dizájnereket arra akarták ösztönözni, hogy minden testalkatra tervezzenek ruhákat.

http://weblogs.sun-sentinel.com

A statisztikák szerint az elmúlt 12 évben a franciák derékbősége átlagosan 2 centiméterrel nőtt, és a francia nők 42 százaléka túlsúlyosnak számít. 2020-ra a gyerekek 25 százaléka súlyfelesleggel fog rendelkezni, ez az arány jelenleg 16 százalék. Összességében, az ország elhízást tekintve ott tart, ahol az angolok az 1970-es években. Bizonyos vélemények szerint ez a tendencia csak az olcsó gyorséttermi ételeket fogyasztó alsóbb társadalmi rétegekre jellemző. Európában egyébként az olasz nők a legsoványabbak, náluk csak 8 százalék a túlsúlyosak aránya.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés