free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 bizarr étel

Borsa         Címkék: étel, íz-i, lista, nemzetközi 5 hozzászólás

A világ bármely pontján találkozhatunk olyan bizarr ételekkel, amelyek számunkra bizarrak, az adott nemzeten belül viszont mégis szokványosak. Íme ezek közül öt.

A nyaralásnak nem kell mindig a városnézésről és a látványosságokról szólnia, a legjobb módja annak, hogy valóban megismerjük az adott hely kultúráját az az, ha helyi menüket kóstolgatunk. Persze nem árt az óvatosság, főleg akkor, ha a következő fogások valamelyikével találjuk szembe magunkat. Öt bizarr élelmiszer, étel a világ különböző pontjairól.

Kínai madárfészek- leves

Ez a kínai leves a fecske nyálból készült fészket tartalmazza, ez adja az édeskés ízét és a kocsonyás állagát - mert, hogy bizony ennek a levesnek ilyen íze van. Egy tál ilyen leves 30-100 dollárba is kerülhet, és már évszázados hagyománynak számít Kínában, mivel nagyon tápláló és ásványi anyagokban is gazdag, sőt afrodiziákumként is alkalmazzák.


 

Tarantula pók

A kambodzsai sült Tarantula pók elfogyasztása remek alkalom lehet arra, hogy legyőzzük pókfóbiánkat. Éhezés során fedezték fel a ropogós külsejű, ám ragacsos belsejű élelmiszerforrást, amit rendszeresen serpenyőben készítenek el egy kis sóval és fokhagymával. Az ára csupán néhány cent, az íze pedig az állítások szerint leginkább a tücsökéhez hasonlít.
A legdurvább

A Fülöp-szigeteki Balut egy olyan bizarr elkészítési mód, ami lehetővé teszi, hogy magát a tojást és a szárnyas magzatot is egy időbe fogyasszuk el, ugyanis a tojásokat közvetlenül a kikelésük előtt főzik meg, némi sóval, citromlével, borssal és korianderrel. Ez az étel éppen olyan népszerű az ott élők körében, mint Amerikában a hot dog.
A koreai Sannakji

Ha már a bizarr ételeknél tartunk, akkor a koreai Sannakji egy olyan nyers étel, ami élő polipokból tevődik össze, mivel még elevenen darabolják fel őket és a csápjaik még akkor is mozognak, amikor éppen fogyasztják. Egyesek szerint ez az étel nem csak vágykeltő, hanem egyenesen élvezetes fogás is, többen arról számoltak be, hogy imádják, amikor a csápok még egy ideig tekerődznek a szájban. A fokozott ízért pedig szezámolajt adnak hozzá.


A vietnámi kígyóbor

A vietnámi kígyóbor egy gyógyászati célokra használt szeszes ital, ami rizsborból és egy mérges kígyóból áll össze - igen, így szó szerint. A kígyót több hónapon keresztül áztatják a borban, míg a méreg fel nem oldódik és mivel az alkohol etanolt is tartalmaz, a méreg inaktívvá válik, így felhasználható lesz gyógyszerként is. A bor a végére kissé rózsaszínűvé válik, hiszen a kígyó vére is elterjed a folyadékban.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés