free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 furcsa női cipő

Brabham         Címkék: cipő, kirakat, lista 1 hozzászólás

Bizarr és egészen biztosan kényelmetlen cipőket az utcán is láthatunk. Egyik sem rúghat azonban labdába az alábbi modellek mellett.

A praktikum és a kényelem gyakran elvérzik a női cipődivat oltárán még az utcára szánt lábbelik esetében is. A legextrémebb mindennapi használatra tervezett cipő sem tud azonban versenyre kelni az alábbi történelmi darabokkal és kortárs dizájner holmikkal, amelyek többségükben nemes egyszerűséggel hordhatatlannak látszanak, de legalábbis nagyon furcsák.

Kabkab

Ez a lábbeli a középkori Libanonban volt elterjedt. Kicsit olyan, mintha elöl és hátul is sarka lenne, de ezek így persze már nem sarkak – tulajdonképpen két komplett, fából készült emelvényen kopogtak az ottani nők, sőt néha a férfiak is. A funkciója az volt, hogy az utca mocska ne szennyezze be a lábukat, illetve hogy a fürdők nedves talaján biztonsággal tudjanak mozogni. Hogy hogyan lehet biztonsággal mozogni két ilyen – egyébként ezüsttel díszített, és különleges alkalmakra akár 60 centisre (!) is megemelt – fadarabbal a talpunk alatt, azt ne kérdezze senki, mert nem tudjuk.

Paduka

Ennél az indiai modellnél minimalistább papucsot aligha lehet elképzelni: a szépen díszített, de ergonómikusnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető talphoz csak egy gomb csatlakozik, amit a nagylábujj és a mellette lévő közé kell fogni. Ez már önmagában is elég kellemetlenül hangzik, de ha még hozzávesszük azt is, hogy fából és fémekből készítették, vagyis jókora súlya is lehetett, akkor egyenesen katasztrofálisnak kell nevezzük. Annyi előnye mondjuk van, hogy nem tud elszakadni, mint egy flipflop, de elhagyni így is könnyebb.

Okobo

Apropó, flipflop. Természetesen ezt is a japánok találták ki, méghozzá jó régen, és egy füst alatt a platformcipőkkel is egyesítették, ugyanis a gésatanoncok, a maikók tradicionális viseletéhez tartozó okobo nem más, mint egy 14 centi vastag, megfordított vasalóra emlékeztető fatalp vietnámipapucs-pántokkal. Ráadásul míg nekünk a zoknival viselt strandpapucsról mindig Fábry Sándor dizájncenteres sztorijai jutnak eszünkbe, az okobót a hagyományok szerint szigorúan csak a hozzá készült „kétujjas” zoknival, a tabival lehet hordani.

Nadrágcipő

Persze nemcsak a régiek tudtak furcsákat alkotni, készülnek durva cipők manapság is szép számmal. Az egyik legérdekesebb ráadásul nem is egyszerű cipőként különleges, mert ha ezt a részét nézzük, egy sima tornacsukát látunk – ha viszont elindulunk a tekintetünkkel a száron fölfelé, rögtön kiderül a turpisság, ez a darab ugyanis egybe van varrva egy nadrággal. A Sebastian Erazzuriz munkáját dicsérő termék sok szempontból igen praktikus, hiszen időt spórol meg vele az ember a reggeli öltözködésnél, és nincs ok aggódni amiatt sem, hogy passzol-e egymáshoz a cipő meg a nadrág. Épp csak tisztítani nehéz egy „kicsit”…

Sarok nélküli magas sarkú

Ez szintén egy modern darab, egészen konkrétan Victoria Beckham lábán debütált. És valahogy nem meglepő, hogy azóta nem lett belőle tömegtermék, mert ha belegondolunk, hogy milyen lehet a semmiben lebegő sarkakkal, állandóan az előre dőlésre koncentrálva lépdelni, hajlamosak vagyunk azt mondani, hogy inkább egy hét hólapátolás. Azt ugyanakkor hozzátesszük, hogy van olyan halandó nő is, aki felpróbálta a műtárgyat, és meglepő módon annyira nem találta szörnyűnek, ugyanis mint mondja, a talpnak elég nagy a súlya ahhoz, hogy előre húzza a test súlypontját. Éljen.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés