free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 híres rosszarc, aki nem is olyan gonosz

Brabja,         Címkék: gonosz, kultúrtripp, lista 5 hozzászólás

Egyes színészeket a külsejük szó szerint predesztinálja a negatív szerepekre. Néhányukról azonban csak hisszük ezt, civilben kedves embernek tűnnek.

Jack Nicholson tekintete mindig gyilkos, vigyora pedig kaján. Cillian Murphy nézhet akárhogyan, olyan hidegkék szemei vannak, hogy megfagy az ember ereiben a vér. Vannak azonban olyan színészek is, akik leginkább rosszfiúként vonultak be a köztudatba, és a vásznat nézve ehhez nem is kellett nagyon megerőltetniük magukat, a magánéletben azonban egyáltalán nem tűnnek gonosz figuráknak – sőt néha kifejezetten barátságos alakoknak látszanak.

Ron Perlman

A legtöbben vagy A rózsa neve filmváltozatában ismertük meg Salvatore, az elmeháborodott torzszülött szerepében, vagy az Alien-sorozat negyedik részében, ahol Johnert, a lelketlen zsoldost játszotta. Emellett volt már orosz maffiafőnök a Rendőrakadémia-sorozatban, és még leghíresebb pozitív szerepeiben, a Hellboy-filmekben is egy randa, büdös démont alakít, szóval nem a bájos mosolyáért szokás szeretni. Pedig ha nem kell, és nem is akar csúnyán nézni, egy kifejezetten szimpatikus, vigyori figura benyomását kelti, akit maximum csibészesnek lehet nevezni.

Alan Rickman

Már a legelső szerepe is Tybalt volt a Rómeó és Júlia tévéváltozatában, aztán ő lett Hans Gruber a Die Hardban, majd a Robin Hood, a tolvajok fejedelme című filmben a nottinghami bírót is eljátszotta, az elmúlt években pedig a megtestesült ridegséget, Perselus Pitont alakította a Harry Potter-filmekben. Utóbbi figuráról persze a sztori végén kiderül, hogy a jó oldalon állt, de ettől még a körülrajongott ellenszenves karakterek táborát gyarapítja – maga Alan Rickman viszont civilben egy kimondottan lágy tekintetű, barátságos férfi. Csak épp bármikor képes csettintésre rém hűvössé, sőt rosszindulatúvá válni.

Peter Stormare

A Fargóban emberrabló volt, A nagy Lebowskiban Uli Kunkelt játszotta, aki vadászgörényt dob Töki mellé a fürdőkádba. A Különvéleményben egy visszataszító orvost alakított, aki illegális műtéteket hajt végre, A szökésben pedig egy elegáns, de bármire képes maffiavezért. Amikor viszont civilben Beatles pólóban bazsalyog, vagy éppen énekel – merthogy szabadidejében azt is szokott – nyoma sincs az arcán azoknak az éles vonásoknak, amik alkalmassá tették ezekre a szerepekre, sőt simán ott van benne a lehetőség arra is, hogy olyan kedves óriásokat alakítson, amilyeneket általában Depardieu szokott.

Christopher Lee

Az idősebb korosztály és a megveszekedett rémfilm-rajongók Drakulaként ismerhetik az ötvenes-hatvanas évek Hammer Horror filmjeiből, de a fiatalabbak és a mozi történetében kevésbé mélyre merülők is jegyzik, hiszen ő volt Szarumán A Gyűrűk Ura-trilógiában és Dooku gróf a Csillagok Háborúja második és harmadik részében. Tény ami tény, ezek mind afféle nemes gazfickók, de ettől még gazfickók – Lee azonban a magánéletben sokkal inkább egy jelzők nélküli úriember, akiről ránézésre is meg lehet mondani, hogy lovaggá ütötték, és mindig az alkalomhoz illően, fesztelen eleganciával és szimpatikus közvetlenséggel viselkedik.

Gary Oldman

Habár volt például Gordon felügyelő is a Batman-filmekben, elég sok negatív figurát alakított a Léon, a profi főgonoszától Lee Harvey Oswaldon és Drakulán át az Air Force One-ban megjelenő géprablóig. Személyének igazságot leginkább talán a Harry Potter-sorozat szolgáltatott, amelyben az ő figurájáról, Sirius Blackről is kiderül, hogy alaptalanul tartották gonosznak – a magánéletben ugyanis valószínűleg vele sem félne senki találkozni egy sötét utcában. Legfeljebb csak az, akinek nem lenne kedve beülni a legközelebbi kávézóba egy anekdotákban gazdag beszélgetésre, mert azt viszont könnyen kinézzük belőle, hogy jókat lehet vele dumálni.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés