free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nap pasija: Gary Sinise

Borsa         Címkék: garysinise, nappasija, púder 3 hozzászólás

Napi pasink nem a klasszikus férfiszépség, de tekintete olyan velőig hatoló, hogy nem csodálkozunk, ha sok nőt levesz a lábáról. A nap pasija: Gary Sinise.

Gary Sinise a Hollywoodi szokásokat megfordította, rendezőből lett filmszínész, majd főszereplő egy televíziós sorozatban, mintha a ranglétrán lefelé és nem felfelé haladna, mégis egyre ismertebb. 1992-ben Gary Sinise nem kisebb feladatra vállalkozott, mint arra, hogy megrendezi John Steinbeck, Egerek és emberek című regényét, ráadásul nem is akárhogyan.

A film klasszikus amerikai drámát dolgoz fel a XIX. század végéről, olyan erővel, ami miatt azt érezhetjük, hogy az ilyen filmek miatt van még mindig létjogosultsága a szépirodalmi elbeszéléseknek. Borsaszerkesztő szerint - aki Tarantinotól kezdve David Lynchig sokakat méltat - Gary Sinise-nek ez az alkotása - mint rendezés -, úgy mutat meg mélységeket az emberi természetről, ahogy senki más a filmszakmában, nem az intellektusra, az érzelmekre hat, hanem a lényünkre, mondhatni az emberi mivoltunkra, természetünkre. 


Gary Sinise pályafutása 1982-ben kezdődött, mikor ő rendezte a True West című Steppenwolf produkciót, aminek szereplője is volt. 1983-ban Obie-díjat nyert a rendezéséért, egy évvel később pedig John Malkovich-csal szerepelt az American Playhouse-ban. 1988-ban rendezte a Távol az otthontól című filmet, aminek Richard Gere volt a főszereplője.

Sinise színészi karaktere a Forrest Gump című, Tom Hanks és a történet által népszerűvé, kultikussá vált mozifilmben teljesedett ki, Dan Taylor hadnagy megformálásában. Fontos szereplő a filmben Dan hadnagy, aki Vietnamban Forrest parancsnoka. Forrest hiába menti meg őt a "dicső" haláltól, le kell vágni a lábait, és Dan szerencsétlen helyzetéért Forrestet hibáztatja. A háború után New Yorkban újra találkoznak, és Dan hadnagy csatlakozik Forresthez a rákászhajón, mely így már két fővel hajózik. Itt aztán (Forrest szájából idézve): "Dan hadnagy – azt hiszem – megkötötte a békéjét Istennel".

Az 1955-ben, Illinoisban született színész eddigi pályája során egy Emmy-díjat és egy Golden Globe-ot nyert, de jelölték Arany Pálma és Oscar-díjra is.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés