free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hideg zöldségleves: gazpacho

Borsa         Címkék: gazpacho, íz-i, leves, recept 0 hozzászólás

Tegnap egy melegítő levest készítettünk, ma egy olyan finomság kerül terítékre, ami hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható. Gazpacho.

Egy vastag szelet fehér kenyér héját levágjuk és a belét összetépkedve egy bő kávéskanálnyi borecettel ízesített, hideg vízbe áztatjuk. Forró vízbe mártva meghámozunk öt nagy paradicsomot, amit félbe vágunk és kimagozunk, majd kockákra szeletelünk. Egy közepes szál kígyóuborkát is meghámozunk és felkockázunk, ezt tesszük egy nagyobb piros kaliforniai paprikával is, csak azt nem hámozzuk meg. Egy közepes fej főzőhagymát is feldarabolunk és megpucolunk egy kövér gerezd fokhagymát.
 



Mikor mindezzel megvagyunk, konstatáljuk, hogy túl kicsi a turmixgépünk. Ezért a zöldségeket részletekben turmixoljuk le, majd egy levesestálba szedjük őket. Hozzátesszük a kenyérbelet az áztatóvízzel együtt, valamint jó két deci olívaolajat, sót és borsot. Ekkor a merülő mixerrel az összes hozzávalót alaposan elegyítjük és teljesen simára mixeljük a levest. Ha nagyon sűrűnek találjuk, nyugodtan hígítsuk vízzel, de mindig legyen teljesen elegyítve a zöldséges péppel. Addig kell hígítani, amíg nem túl sűrű leves állaga lesz. Tálalás előtt legalább két órát hűtsük. Levesbetétként a hozzávaló zöldségeket kínálhatjuk egészen apróra vágva, de jöhet a kenyérkocka pirítva, vagy flancoláshoz az apró rák.

 



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés