![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Őszi uzsonna: grillezett körte márványsajttalCímkék: grill, gyümölcs, körte, ősz, recept 1 hozzászólásA kemény héjú, kesernyés ízű körte nyersen nem túl finom, de azért nem kell kidobni. Diós márványsajttal töltve, meggrillezve például nagyszerű őszi uzsonna. Egy nagy körtét meghámozunk, félbevágunk, kiemeljük a magházát, kicsit ki is vájjuk a közepét és hőálló tálban a grillezésre kapcsolt sütőbe tesszük. Közben egy nagy maréknyi darált vagy durvára vágott diót szárazon, folyamatos kevergetés mellett megpirítunk. (Vigyázzunk, hogy amikor elzárjuk a serpenyő alatt a lángot, az edény még sokáig forró és a dió tovább pirul!) Nyolc dekányi márványsajtot villával kicsit széttörünk és a pirított diót még forrón hozzáöntjük. Picit megborsozzuk és alaposan összetörjük és kikeverjük a sajtot a dióval. A megpirult körtéket nagyon vékonyan megkenjük friss vajjal, majd a sajtkrémet a közepükbe kanalazzuk. Visszatesszük a sütőbe és addig grillezzük, amíg a sajt megolvad, kicsit lefolyik a körték oldalán.
Hozzávalók: ![]() Míg sül, szárazon megpirítunk egy hosszában félbevágott fél kifli mindkét oldalát, majd nagyobb darabokra tördeljük, vagy durvára daráljuk. Tálalás előtt ezzel szórjuk meg a körték tetejét. Amire figyelni kell, hogy a morzsát, aminek az a feladata, hogy legyen valami keményebb, ropogósabb is az ételben csak közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá, ugyanis elég hamar elázik. A diót mi daráltuk, de természetesen a durvára vágott változat is jó, bár vannak, akiknek úgy kicsípi a nyelvét.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc |