free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Több mint 20 vegyi anyag van a tejben

Borsa         Címkék: gyógyszer, íz-i, kishír, tej 10 hozzászólás

Az állatoknak adott gyógyszerek nyomait találták meg a tejben. Az általunk korábban beszedett gyógyszerek pedig akár az anyatejbe is bekerülhetnek.

Különböző állati eredetű tejek, sőt, emberi anyatej vizsgálata során a kutatók megállapították, hogy akár 20 különböző vegyi anyagot (fájdalomcsillapítók, gyógyszerek és hormonok maradványait) is tartalmazhatnak. Ezek szintje ugyan még nem éri el azt a határt, ami az emberekre káros lehetne, de megcáfolhatatlan bizonyítéka annak, milyen nagy mértékben beépültek már a mesterséges úton előállított gyógyszerek az élelmiszer-láncba. A legnagyobb mennyiségű kemikáliát a tehéntejben találtak, a szakértők szerint az állatok növekedési hormonokat kaptak, amik ezután az állat tejébe is bejutottak.



A spanyol és marokkói származású kutató csapat által kifejlesztett tesztelési eljárás az eddigi leggyorsabb és leghatékonyabb, ezért terveik szerint hamarosan már élelmiszereken is el fogják végezni a vizsgálatot. Reményeik szerint ezáltal még azelőtt kiszűrhetik a káros anyagokat tartalmazó élelmiszereket, mielőtt azok bekerülnének az élelmiszer-láncba.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés