free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyomorgyűrűt adna a túlsúlyos gyerekeknek egy orvos

Borsa         Címkék: elhízás, gyerek, gyomorgyűrű, táplálkozás, túlsúly 1 hozzászólás

Egy brit orvos úgy véli, ez lenne a legracionálisabb megoldás. A súlyosan elhízott gyerekek így nemcsak a fogyasztótáborokat, hanem a kiközösítést is megúszhatnák.

A túlsúly egészségügyi kockázatait senkinek sem kell bemutatni, kevesebben foglalkoznak azonban azokkal a lelki sérülésekkel, amelyeket már az alsó tagozatban kapnak társaiktól a kövér gyerekek. Nick Finer mindkét problémát a gyomorgyűrűvel oldaná meg, amelyet 18 éven aluliaknak eddig csak extrém esetekben engedélyezték.

Az orvos szerint ideje megváltoztatni ezt a gyakorlatot. Véleménye szerint a gyomorgyűrű a lehető leghumánusabb, legracionálisabb és legetikusabb segítség a 10 évnél fiatalabb gyerekeknek. Meghosszabbítaná az életüket és megszabadítaná őket attól a lelki tehertől, amit a túlsúly miatt hordoznak, a gyerekkorban elszenvedett szociális sérülések ugyanis legalább olyan károsak, mint az egészségügyiek. A beavatkozásnak köszönhetően a túlsúlyos iskolások kihagyhatnák a hosszú távon általában sikertelen fogyasztóprogramokat és edzéseket.

További érv, hogy a fogyáshoz szükséges életmódváltást sokszor lehetetlenné teszi az, hogy a szülők nem hajlandóak egészséges élelmiszereket és gyümölcsöket, zöldségeket venni a gyereknek, gyakran ők is túlsúlyosak és nem akarnak kalóriatáblázatokkal foglalkozni. A megemészthető táplálék mennyiségét a gyűrű így is kontrollálja.

http://i.dailymail.co.u

Az elgondolás nem aratott osztatlan sikert, ellenzői azzal érvelnek, hogy nem kellene kitenni a gyerekeket az ilyen műtétekkel járó kellemetlenségeknek. A szakma egy része egyébként azt sem tartotta jó ötletnek, hogy a közelmúltban két 14 éves, 115 kiló súlyú gyereken elvégezték a beavatkozást.

Dr. Finer úgy gondolja, hogy eljön az idő, amikor a tíz éves gyerekeknek beültetett gyomorgyűrű elfogadott lesz. Az orvos először a 40-nél magasabb BMI-vel (testtömeg indexszel) rendelkező tinédzsereken végezné el a beavatkozást, majd egyre lejjebb tolná a korhatárt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés