free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hideg gyümölcsleves sárgadinnyéből, barackból

Borsa         Címkék: gyümölcsleves, íz-i, recept 0 hozzászólás

Sárgadinnyéből és barackból is lehet gyümölcslevest készíteni, amit tejszínnel és fagyival mennyei szintre emelhetünk. Gyümölcsleves recept.

Meleg van, de melegben sem árt a leves - főleg ha az hideg és idénygyümölcsökkel teli. Az óriási esőzéseknek köszönhetően idén sajnos rettentő drágán mérik a gyümölcsök árát, és ha hozzá is jut az ember, inkább eszi frissen, ropogósan, mintsem hogy levest készítsen belőle. Ám, ha marad, ami már nem annyira friss, jusson eszetekbe ennek a finomságnak a receptje.

Hozzávalók

1/2 kg sárgadinnye
1/2 kg őszibarack/nektarin
2 evőkanál vaníliás puding
3 dl házi tejszín


A gyümölcsöket kimagozzuk, felkockázzuk. Ha a gyümölcs jó ízes, illatos, aromás lesz a leves is. Turmixgépbe tesszük, vagy magasabb peremű edénybe és egy kicsit áttörjük. Ekkor teszünk hozzá két evőkanálnyi hidegen kikeverhető vaníliás pudingport és azzal is turmixolunk egyet rajta. Majd végül három deci lehűtött, lehetőleg házi tejszínt kezdünk hozzámixelni.



Addig járatjuk a turmixot, amíg teljesen homogén, sima selymes lét kapunk. Tálalásnál megszórjuk a tetejét durvára vágott sózatlan pisztáciával, ha pedig nagyon dőzsölünk, vagy desszertnek szánjuk, egy gombóc vanília fagyi is mehet a tányér közepébe.
 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés