free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Frizurák, melyek örökdivatot teremtettek

Trapp Henci         Címkék: divat, haj, púder, sztárok 9 hozzászólás

A hajdivat régen és ma, nagy különbséget mutat, de vannak örökké trendi frizurák, legyen akár 1967 vagy 2010. Tíz stílust mutatunk, összehasonlítva, hogy milyen volt karrierjük kezdetén, azzal, hogy milyen manapság ugyanaz a stílusú frizura.

A hosszú haj mindig szexi a férfiak számára. Kevesen találják vonzónak a rövidre vágott sérót a csajokon. A rövid haj mindig erőt, határozottságot sugall. Mintha csak azt mondanánk: bevállalom, nem tudok elbújni a hajam mögé, ez vagyok én, tessék, az arcom! Nagyanyáink korában elképzelhetetlen volt a rövid haj. Aztán a hatvanas-hetvenes évek szexuális forradalma, az emancipáció kialakulása a csajok haját egészen rövidre varázsolta. Persze még mindig akadtak – ahogy ma is – olyanok, akik valóságos hajzuhataggal apelláltak. A galériában, olyan sztárokat láthattok, akik régi hajdivatot újítottak meg, csupán azzal, hogy nyilvánosan viselték. 
Borsaszerkesztőnek határozott véleménye van a hajakról. A férfiak esetében azt tartja a legvonzóbbnak, ha egyáltalán nem viselnek frizurát: egyszerűen nagyon rövidre, szinte kopaszra – vigyázva rá, hogy ne csillanjon a koponya – nyírják, míg a csajoknál azt bírja, ha gyakorta, legalább negyedévente változik. Ez csak egy haj, ami megnő magától, bármilyenre is vágassuk, előbb-utóbb ugyanazt az eredményt kapjuk: a hosszú hajat. Az evolúciót és az ízlést figyelembe véve, illetve a bibliai Sámson történetét, következtethetünk arra, hogy míg a nők rövid haja erőt sugároz, a másik nemnél ez esetleg gyengeséget, érzékenységet mutat. Talán a kopasz fej a támadhatóságot szimbolizálja, ettől lesz olyan kemény egy-egy tarfejű habitusa…?


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés