free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A henna festék is okozhat allergiát

Borsa         Címkék: festék, henna, púder, teszt 0 hozzászólás

Szintetikus és növényi alapú hajszínezőket teszteltek, amiből kiderült, hogy a hennával is lehetnek problémák. A csomagolással viszont nem volt gond.

Hét szintetikus hajfestéket és három növényi alapú hajszínező port vizsgált laboratóriumi tesztben, valamint a csomagoláson levő fogyasztói tájékoztatás alapján a Tudatos Vásárlók Egyesülete. A laborvizsgálat a három henna hajszínező por pH-értékét a semleges (pH=7) érték közelében mérte, ezzel szemben a szintetikus festékek pH-értéke mind lúgos (pH=9,3-10) volt. A tájékoztatás szerint ezek az értékek még elfogadható szintet jelentenek.



 A vizsgált 10 termékben a tiltott, rákkeltő hatású primer aromás aminok közül egyik sem volt kimutatható. Fogyasztóvédelmi szempontból viszont rosszul szerepelt a Classic Henna: bár a csomagolásán feltüntették az allergizáló összetevőt, a vásárlók egy természetesnek hitt, növényi alapú hajfestéktől nem várnak szintetikus összetevőt. Pozitívumként értékelték, hogy a termékek összetevői minden csomagoláson megtalálhatók. Az allergiateszten kívül a használattal kapcsolatos veszélyekre a legtöbb gyártó több formában is felhívta a figyelmet. A szintetikus termékek közül egyedül a Callos Moda esetében nem találtak semmilyen figyelmeztetést a kötelezőn kívül, a hennáknál pedig a Classic Henna veszített pontot ezért.

A címke alapján azt is megvizsgálták, hogy tartalmaznak-e a termékek engedélyezett, de allergizáló vagy szenzibilizáló hatású anyagot: parafenilén-diamint (PPD), toulen diamint, aminophenolt vagy resorcint. A két, csak természetes anyagot tartalmazó terméktől - Logona Herbal Hair Color és Henné Color Creme Colorante - eltekintve a többinél mind előfordult ezeknek az összetevőknek valamelyike.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés