free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 kérdésből kiderül, jó-e a hallásod

Borsa         Címkék: hallás, hallásvizsgálat, kultúrtripp 2 hozzászólás

Ha naponta használunk fülhallgatót, nagy eséllyel a halláskárosodást kockáztatjuk. Brit szakértők 5 egyszerű kérdéssel állapítják meg, mekkora a baj.

Az iPod meg az MP3 lejátszó jó dolog, de amikor a fülhallgatót a fülünkbe nyomjuk és a világ zaját kizárva jó hangosan bömböltetni kezdjük, bele sem gondolunk, mekkora kárt okozhatunk a hallásunkban. Arról nem is beszélve, hogy a fül rendszeres "betömése" fül- vagy fejfájáshoz is vezethet, ha pedig megosztjuk valakivel a fülhallgatónkat, rögtön baktériumok ezrei is gazdát cserélnek.Ezek a problémák főként a fiatalabb generációkat sújtják majd, akik gyakorlatilag fülhallgatóval a fülükben nőttek fel. Dr. Robert Nolan, brit audiológus azt ajánlja, tegyünk fel magunknak öt kérdést, amivel könnyen kideríthetjük, jó úton haladunk-e a halláskárosodás felé.

Gyakran kérünk meg embereket, hogy ismételjék meg mondandójukat?
Előfordul, hogy nem halljuk, amit a telefonban vagy a tévében mondanak?
Nem értjük jól a gyerekek "vékonyka" hangját?
Gyakran gondoljuk azt, hogy az emberek nem artikulálnak eléggé? Ezt a kérdést egyébként sokan elintézik azzal, hogy 'nem értem, amit mond, mert állandóan motyog..', pedig előfordulhat, hogy nem hallják jól a magasabb frekvenciákat.
Végül a legfontosabb kérdés: Nehezen követjük a beszélgetést egy zsúfolt étteremben? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, Nolan azt javasolja, azonnal jelentkezzünk be a kórházba egy hallás-tesztre.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés