free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ráérünk azzal még!

Béka         Címkék: idő, munka, púder 5 hozzászólás

Vajon miért van az, hogy mi csajok is képesek vagyunk belebújni Pató Pál szerepébe? Miért halogatunk?

Vannak olyan apró-cseprő dolgaink, amikhez nem füllik a fogunk, nem lehet megmondani, hogy miért nem, de valahogy nem akarjuk, vagy ha akarjuk is nincs hozzá kedvünk, de ha még lenne is, akkor is inkább mást csinálunk, ami éppen közbe jött. Pedig igaz a mondás, hogy amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!Pontosan három hete annak, hogy ágyneműt mostam. Azóta ott lógnak a takaróhuzatok a szárítón, mert egyszerűen lusta vagyok leszedni, átvasalni, és összehajtogatni, majd elpakolni. Olyan időigényesnek tűnik. Vagy egyszerűen csak lusta vagyok. Igen, talán ez betudható egyszerű lustaságnak, meg nem is szeretek vasalni ugye. Viszont akkor mi van azzal a nagy sárga borítékkal, amit néhány hete találtam az íróasztalomon – miután sok-sok hónap alatt felhalmozódtak ott mindenféle dolgok -, és a barátnőmnek van címezve, és egy könyv van benne, amit mindenképpen szerettem volna, ha elolvas, de ő – mivel külföldön él -, nem tudja beszerezni. Szóval örömet akartam szerezni neki, erre elfelejtettem, persze ez is úgy kezdődött, hogy halogattam: jaj, ma nincs időm bemenni a postára, aztán meg más programom akadt, aztán hetekig hordtam magamnál a könyvet, hogy majd csak feladom, de egyik este kitettem a táskámból, mert azzal mentem bulizni, és táncolni mégsem vihetek el egy könyvet, majd rápakoltam és már el is felejtődött.

Ha egy ügyet el kell intéznem, az csak úgy megy, ahogy az APEH kikényszeríti, adott nap éjfélig, ha nem akkor, irgumburgum. Elő kell irányozni a büntetést, különben elfelejtem, halogatok. Ha nincs kilátásban retorzió, akkor jönnek a fogadkozások: holnap elintézem, elviszem a mosodába a kabátot, bejelentkezem fodrászhoz, feliratom, elviszem, megcsinálom, kirakom, beteszem… Sorolhatnám napestig, hogy hány ezer olyan függőben lévő ügy van, amelyeket Pató Pál mivoltom miatt képtelen vagyok elintézni. Már gyerekként is inkább bringáztam a pajtásaimmal, és az egyetemen is inkább az utolsó utáni pillanatban készültem fel a vizsgákra, kampányoló vagyok, a vége hajrá tud igazán felpörgetni, és a legnagyobb ihletőm a határidő.

Rengeteg olyan ok lehet, ami miatt halogatunk, okozhat szorongást – adóbevallás -, lehetünk egyszerűen és megmagyarázhatatlanul lusták, előfordulhat, hogy ötlethiányban szenvedünk és nem is tudjuk, hol kezdjük el, és miként felgöngyölíteni az ügyeinket. Jogos a kérdés, főleg, ha veletek is gyakran megesik a halogatósdi, hogy mit lehet tenni? A higgadt mérlegelés, listakészítés, a fontossági sorrend felállítása menthet meg minket. Van, aki a post itre esküszik, és azt mondja, hogy akinek nincsen esze, legyen notesze. Nos, én használom a levelezőprogramom kalendáriumát, SMS értesítést, a telefonomon lévő figyelmeztetőt, van egy szép noteszem is, mégis az elintézetlen dolgaim tengerén keletkezett hullámok, időről időre összecsapnak a fejem felett.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés