free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szippantás mélyre!

Borsa         Címkék: egészség, levegővétel, púder 0 hozzászólás

A helyes levegővétel létfontosságú, mégis legtöbben elmismásoljuk. Elmondjuk, miért és hogyan kell helyesen lélegezni.

Talán a legfontosabb szervünk a tüdőnk, amely belégzéskor segít a vér oxigénellátásában, illetve kilégzéskor – a széndioxid kifújásával - jelentős szerepe van a méregtelenítésben. Amikor túl sok méreganyag szaporodik fel bennünk – tehát elhasználjuk a vér által szállított oxigént -, akkor szaporábbá válik a légzésünk, amikor alszunk, és kevésbé aktív a testünk, légzésünk is lelassul, lassabban vesszük a levegőt. Mi városi emberek, igyekszünk természetes védekező reakciót generálni, a benzingőzös levegő beszívása ellen, ezért nagyon sokunkra jellemző a lapos légzés. Picit beszívjuk a levegőt és viszonylag későn eresztjük ki, ami fejfájást, bágyadtságot, rossz közérzetet eredményezhet, hiszen lassul és elégtelenné válik a méregtelenítés.

Jó, ha tudjuk, hogy levegő vételi szokásainkon könnyen javíthatunk, amitől jobbá válik a tüdőnk kapacitása, és ez hozzá segít minket az optimális anyagcsere eléréséhez. Mindannyiunknak az érdeke, hogy megtanuljuk a helyes légzést, amelyet sokszor anatómiai elváltozások akadályozhatnak, ha úgy tapasztaljuk, hogy orrunk, arcüregünk, nem átjárható, akkor forduljunk fül-orr-gégészhez, pulmonológushoz. Persze a szállópor, a városi szennyeződések, az allergia mind-mind eltömítheti az orrunkat, ilyenkor érdemes sós langyos vízzel kiöblíteni az orr- és arcüregünket, mentholt, borsmentát, citromolajat inhalálni, de akár mézre is csepegtethetjük, és szopogathatjuk is.Ha úgy érezzük, hogy légzőszerveink felszabadultak, akkor gyakoroljuk a helyes levegővételt.  Az első feladat, hogy ellazítsuk magunkat, feküdjünk hanyatt, rakjuk a karjainkat magunk mellé, majd spontán lélegezzünk, ezt követően álljunk fel és, mint az tornaórán tanultuk, emeljük fel a karjainkat, szívjuk tele a tüdőnket, majd lélegezzünk ki, be az orron ki a szájon. Ezt minden reggel ismételjük meg nyitott ablaknál. Minden nap gyakoroljuk, észre fogjuk venni, hogy a tüdőkapacitásunk egyre nagyobb.

Mint az ismeretes a jógalégzésnél nincs tudatosabb, hatékonyabb technika, és ezt sem ördöngösség elsajátítani. El kell sajátítanunk a helyes légzést, amely előbb-utóbb teljesen természetessé válik. Mivel a rekeszizom elválasztja a mellkasüreget a hasüregtől, ezért belégzéskor a mellkas tágulása hatással van a hasüregre, az ott található szerveket mozgásra bírja, így azoknak is nagyobb lesz a vérellátása, a megnövekedett hasüregi nyomás miatt. A helyes levegővételnél, mind a hasüreget, mint a mellkast, sőt a kulcscsontot is megmozgatjuk, kvázi átszellőztetjük a tüdőt. Kilégzéssel kell kezdenünk, préseljük ki magunkból a levegőt, a hasfalunk is lejjebb megy ezáltal, majd a belégzés kezdetekor a hasüregünket töltjük  meg és ez ki is domborodik, majd fokozatosan kússzon fel a levegő a bordáink mögé, a tüdő középső részébe, ekkor már a pocakunk lemegy, és végül emeljük meg kicsit a vállunkat, és í]y a kulcscsontlégzés is megvalósul. Semmiképpen ne erőltessük a légzést, csak amennyire kényelmes, napról napra többet tudunk majd szívni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés