free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 hétköznapi félelem

Borsa         Címkék: fóbia, lista, pók, púder, zuhanás 2 hozzászólás

Összegyűjtöttünk 5 dolgot, amitől a legtöbb ember fél a hétköznapokban. Kiderül, hogy aggodalomra semmi okunk, hiszen mindezek csak paranoiák.

Hétköznapi félelmei mindenkinek vannak. Vannak, akik a csúszó-mászó lényektől félnek, vannak, akik attól, hogy valaki a sínek közé löki és szörnyet hal. Összegyűjtöttük az 5 legáltalánosabb parát, amivel a hétköznapokban szembesülhetünk. Aggodalomra, semmi ok. 

Pók! 

Sokan félnek a pókoktól, pedig ha megkérdeznénk őket, hogy miért is az utálat, tényeket nem, tévhiteket viszont fel tudnának sorakoztatni. Még Amerikában - ami elég messze van tőlünk - is csak egyetlen olyan pókcsalád van, amely képes ugrani, de a pókok egyébként sem az emberek megtámadására vannak kalibrálva. Nem ilyen a természetük. Maximum átmásznak rajtad, ha épp tartanak valahova és te útban vagy.Sínek között

Régi filmekben látni ilyen halálnemeket, de a valóságban így meghalni vagy megsebesülni igazán ritka dolognak számít - szerencsére. Az USA-ban például 2009-ben összesen 17-en haltak meg metró- vagy vonatsíneken – és ez a szám magában foglalja azokat is, akik "maguktól" estek a sínekre, nemcsak azokat, akiket löktek. Én azt mondanám, hogy nagyobb veszély leselkedik rád a járdán, mint a sínek mellett.Repülőkatasztrófa

Sokan idegesek lesznek a landolás megkezdésekor érzett és tapasztalt csendesebb repülés miatt: azt hiszik, kizárólag valamilyen problémának köszönhető a halkulás. Nos, a leszállás megkezdésekor a pilóták visszavesznek a lendületből egyrészt azért, mert a  repülőnek nincs szüksége annyi energiára, másrészt, figyelembe kell venni a zajszintet is, lakott területen csökkenteni kell. A folyamatos, csöndes repülés, majd hirtelen leállás tehát nem bajt,csak lassabb repülést jelent.


Villámcsapás

Létezik egy tévhit, miszerint, ha a kezedben van a telefonod, vagy az iPodod biztosan beléd csap a villám. Na, tisztázzuk! A fém szerkezetekbe gyakrabban csap bele a villám, mint a száraz, áramot nem vezető szerkezetekbe, de az elektromos eszközök önmagukban nem vonzzák a villámokat úgy, mint például a magas fák vagy a villámhárítók. Azok az emberek, akikbe belevág a villám kezükben egy iPoddal vagy golfütővel, egyszerűen csak rosszkor vannak rossz helyen. És ez igazából bármikor és bárhol lehet.

Zuhanó lift

Több ismerősünk is van, aki nem megy lifttel sehova, inkább felgyalogol az adott emeletre. Az rendben van, hogy ez valahol egészséges, de nem jó, ha felesleges paráink miatt nem utazunk ezzel a szerkezettel. Amikor a lift megáll, néha inog és ez sokak számára olyan mintha le akarna zuhanni. Nem kell félni, mert a lift valójában nem inog, csak épp az adott szinthez illeszkedik és ilyenkor a liftet tartó kábelek, amelyeket úgy terveztek, hogy a megadott súlyt elbírják, nyúlnak és rugóznak, míg mi ki- és beszállunk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés