free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hétvégi anyák

Borsa         Címkék: anyák, család, karrier, munka, válság 0 hozzászólás

A recesszió, illetve a nagyvárosokhoz kötött karrier miatt sok nő bevállalja, hogy csak hétvégén látja a családját. A távanyák aggódnak és magyarázkodnak.

Sajnos egyre több családban megszokott dolog, hogy a szülők csak késő este érnek haza a munkahelyükről a túlórák vagy az ingázás miatt. A válság és a soha vissza nem térő karrierlehetőségek miatt egyre több nő tölti a hétköznapokat is a családjától távol, bébiszitterekre és nagymamákra bízva a gyerekeit.

Az egyesült államokbeli Carol Brodie reggelente sms-ben ellenőrzi, hogy 12 éves fia felkelt-e, és végzett-e a fogmosással. Addig zaklatja a gyereket, amíg az nem válaszol a kérdéseire. Az ékszerkereskedelemmel foglalkozó nő 5 hónapja egy másik államban dolgozik, és csak hétvégén látogat haza a családjához. A korábbi napi szintű ingázás miatti kimerültség és a tetemes utazási költségek miatt döntött így, férje pedig támogatta az elhatározását. Catherine Colemen másfél éves szerződést írt alá a NASA Nemzetközi Űrállomásával. Az esti mesét Skype-on olvassa fel a gyerekének, a férjével pedig esténként beszél telefonon. Mindez nem működne, ha ezek a nők nem alkalmaznának 24 órában dadát, vagy nem segítene be a nagymama.

W. Bradford Wilcox, a Virginiai Egyetem házasságokkal foglalkozó tudományos munkatársa egy olyan kutatáson dolgozik, ami a családtagokkal együtt töltött idő és a boldogság viszonyát vizsgálja házastársi és a gyerek-szülő kapcsolat esetén. A közösen eltöltött idő aránya és a boldogság nem meglepő módon egyenesen arányos. "Azoknak az anyáknak, akik a karrierjük miatt távol élnek a partnerüktől és a gyerekeiktől, tisztában kell lenniük a döntésük hatásaival" - mondta a szakértő.

http://catherinewhite.files.wordpress.com

Az egyik "távanya" arról számolt be, hogy kamaszodó fia a távollétére hivatkozik, ha meg akar kapni valamit, és már többször előfordult, hogy inkább barátaival tölti az estét akkor is, amikor az anya végre megérkezik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés