free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hétvégi anyák

Borsa         Címkék: anyák, család, karrier, munka, válság 0 hozzászólás

A recesszió, illetve a nagyvárosokhoz kötött karrier miatt sok nő bevállalja, hogy csak hétvégén látja a családját. A távanyák aggódnak és magyarázkodnak.

Sajnos egyre több családban megszokott dolog, hogy a szülők csak késő este érnek haza a munkahelyükről a túlórák vagy az ingázás miatt. A válság és a soha vissza nem térő karrierlehetőségek miatt egyre több nő tölti a hétköznapokat is a családjától távol, bébiszitterekre és nagymamákra bízva a gyerekeit.

Az egyesült államokbeli Carol Brodie reggelente sms-ben ellenőrzi, hogy 12 éves fia felkelt-e, és végzett-e a fogmosással. Addig zaklatja a gyereket, amíg az nem válaszol a kérdéseire. Az ékszerkereskedelemmel foglalkozó nő 5 hónapja egy másik államban dolgozik, és csak hétvégén látogat haza a családjához. A korábbi napi szintű ingázás miatti kimerültség és a tetemes utazási költségek miatt döntött így, férje pedig támogatta az elhatározását. Catherine Colemen másfél éves szerződést írt alá a NASA Nemzetközi Űrállomásával. Az esti mesét Skype-on olvassa fel a gyerekének, a férjével pedig esténként beszél telefonon. Mindez nem működne, ha ezek a nők nem alkalmaznának 24 órában dadát, vagy nem segítene be a nagymama.

W. Bradford Wilcox, a Virginiai Egyetem házasságokkal foglalkozó tudományos munkatársa egy olyan kutatáson dolgozik, ami a családtagokkal együtt töltött idő és a boldogság viszonyát vizsgálja házastársi és a gyerek-szülő kapcsolat esetén. A közösen eltöltött idő aránya és a boldogság nem meglepő módon egyenesen arányos. "Azoknak az anyáknak, akik a karrierjük miatt távol élnek a partnerüktől és a gyerekeiktől, tisztában kell lenniük a döntésük hatásaival" - mondta a szakértő.

http://catherinewhite.files.wordpress.com

Az egyik "távanya" arról számolt be, hogy kamaszodó fia a távollétére hivatkozik, ha meg akar kapni valamit, és már többször előfordult, hogy inkább barátaival tölti az estét akkor is, amikor az anya végre megérkezik.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés