free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Trükkök erőszakoskodó hímek ellen

Borsa         Címkék: , csiga, kultúrtripp, szex 2 hozzászólás

Az állatvilágban sokkal hamarabb tudnak zsigeri megoldást találni a lények, különböző problémáikra. Most a csigák rukkoltak elő egy hímeket elűző koncepcióval.

A csiganőstények alapesetben nyálkacsíkot hagynak maguk után, ami a hímeket párzásra hívja. A vaskos particsiga nyálkájának illata azonban mindkét nemnél megegyezik - állapították meg a szakemberek. Teljesen véletlenszerű tehát, hogy egy párzásra kész hím nőstényt, vagy egy másik hímet követ-e. Az egyszerű trükk létfontosságú a particsiga hölgyek számára, hiszen annyi hím veszi körül őket, hogy egyébként a végsőkig kimerülnének a sok szexben - írják a Göteborgi Egyetem tengerökológusai Kerstin Johannsson vezetésével a PLoS One című folyóiratban. Még így is húszszor több partnerük akad, mint amennyire a szaporodásukhoz szükségük lenne.


Az ágyi poloska kifejletlen nimfái is hasonlóképp tartják távol maguktól a tolakodó hímeket, amelyek egy szúrással juttatják be hímivarsejtjeiket partnerük hasüregébe - legyen az kifejlett nőstény vagy egy azzal azonos méretű, bármely nemű nimfa. A nimfák ezért anti-afrodiziákumot bocsátanak ki, így megússzák a fájdalmas aktust. Erről a szintén svédországi Lundi Egyetem kutatói számoltak be a BMC Biology című folyóiratban.

(mti)


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés