free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Nagy-Britanniában élő indiaiak sem akarnak lányt

Borsa         Címkék: abortusz, család, indiai, lányok, szülés 1 hozzászólás

A Nagy-Britanniában élő indiai családok jelentős része ázsiai rokonaikhoz hasonlóan nem tart igényt a lánygyerekekre. Sokan az abortusz mellett döntenek.

Az idősebb indiaiak szerint egy lányt felnevelni olyan, mint a szomszéd kertjét öntözni, vagyis idő- és pénzpocsékolás, a lány ugyanis az esküvője napjától vagyonával együtt a vőlegény családjához tartozik. Ezt a nézetet a nyugati világban élő indiai családok egy része is osztja, akkor is, ha egy újabb gyerek érkezése egyébként nem jelentene anyagi problémát.

Az Indiában született, és Nagy-Britanniában élő indiai Kishwar Desai könyvet írt a szomorú jelenségről, és meg van győződve arról, hogy a lány magzatok elvetetése általános gyakorlatnak számít a nyugati indiai közösségekben is. Ami igazán megdöbbentő, az az, hogy sokszor a nők adják tovább egymásnak ezt az anyaországban teljesen általános tradíciót.

Amikor az ultrahangvizsgálaton kiderül, hogy a baba lány lesz, sok indiai nő már tudja, hogy a férjük egyáltalán nem lesz elragadtatva a hírtől, és Delhibe küldi őket, mert ott a terhesség 20. hetéig legális az abortusz, illegális keretek között pedig még előrehaladottabb terhesség esetén is elvégzik a műtétet.

www.susandunn.cc

A gazdagabb, Nagy-Britanniában élő indiai családok gyakran megpróbálják befolyásolni a születendő gyerek nemét, a mesterséges megtermékenyítést igénylő beavatkozáshoz azonban olyan országokba kell utazniuk, ahol ezt nem tiltja a törvény.

Az írónő tisztában van azzal, hogy ezt a hozzáállást a nyugati kultúrában nem lehet megérteni. Az indiai patriarchális társadalomban a nőket nemcsak másodrangú állampolgároknak, hanem anyagi tehernek tekintik. Vidéken a nem kívánt újszülött lányoknak ópiumot adnak, és hagyják meghalni őket, vagy ennél sokkal borzasztóbb módot találnak arra, hogy megszabaduljanak tőlük. Ennek eredményeképp bizonyos indiai államokban 1000 fiúra csak 800 lány jut. És amíg Indiában nem változnak meg a szokások, a több ezer kilométeres távolság sem jelent esélyt a nőnemű magzatok jelentős részének az életre.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés