free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ingyenes tanácsadás az utcán

Borsa         Címkék: , koppenhága, kultúrtripp, pszichológia 0 hozzászólás

Egy férfi egy héten át osztogatott ingyenes tanácsokat, Koppenhágában. Egy forgalmas utcai kereszteződésben leült egy asztalhoz és kiírta: "Ingyenes tanácsadás".

Koppenhágában egy önkéntes tanácsadó a nyílt utcán felállított egy asztalt, és ingyenes tanácsadással szolgált az arra járó, hozzá leülő embereknek. A férfi egy héten át beszélgetett mindenféle arcokkal, volt, aki csak tíz percig maradt, de akadt olyan is, aki másfél órán át igényelte a beszélgetést. Akadt, aki egyszerű humorként fogta fel a  megállító táblát, és csak odavetett egy kérdést, mosolyogva: "Hozzá menjek feleségül vagy sem?" - mosolygott és rohant is tovább anélkül, hogy megvárta volna a választ.Az emberek elsősorban egzisztenciális kérdésekkel mentek oda a férfihez, ez érdekelte őket a legjobban: "Azt hiszem az életem kicsúszott a kezemből, mit tegyek?" - a legáltalánosabb kérdés volt ez. Öt-tíz ember kifejezetten arra volt kíváncsi, hogy ez a férfi miért ül ki egy forgalmas utcára, miért kínálja meg az embereket kávéval és miért beszélget velük mindenféle bensőséges témákról? A válasza egyszerű volt emberünknek: "Én egy fotós vagyok, nincs más célom, minthogy megpróbáljak választ adni - együtt gondolkodva az emberekkel -, azokra a problémákra, amelyekkel hozzám fordultak". Azt tapasztalta, hogy a személyek gyakran tudják, hogy mi a megoldás bizonyos szituációkra, élethelyzetekre csak a megfelelő kérdést kell feltenni neki, amitől máris tisztábban látnak.  

Volt egy érdekes példa, amikor három muszlim lány ment oda a férfihez, viccelődve, egymást ugratva, ami egyértelműen azt mutatta, hogy nem értették, hogy miért ül az utca kellős közepén a pasi egy termosszal és osztogat ingyenes tanácsokat az utca embereinek. Az egyik lány beszélgetésbe elegyedett vele és elmondta neki, hogy pont aznap kezdődött a suli. A két barátnője közegészségügyi oktatásban vesz részt, ő pedig városépítészetet tanul, de kicsit bizonytalan abban, hogy biztosan jó helyen van jelenleg, ezért azt kérdezte, hogy nem kellene-e neki is azt tanulnia, mint a barátainak. A "tanácsadó" arra kérte, hogy képzelje el azt a szituációt, hogy a két barátnője nem része az ő életének és nincsenek befolyással a vágyaira. Majd feltette azt a kérdést, hogy ha ezt elképzeli, akkor még mindig fontolgatná, hogy átmenjen a kurzusra vagy maradna, ahol van? A lány erre azt mondta, hogy őt nagyon érdekli az építészet, már a kurzus első napján úgy érezte, hogy ez neki való, ha a barátai nem befolyásolnák, akkor valószínűleg maradna... És már meg is kapta a választ a kérdésére, ugye milyen egyszerű? "Valami nagy dolog van kialakulóban, aminek én csak a része vagyok. Az az energia, ami akkor szabadul fel, amikor két vagy több ember közösen gondolkodik, igazán ámulatos" - mondta az önjelölt pszichológus. Tehát a titok annyi csak, hogy beszélgessünk és kérdezzünk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés