free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dzseki és cipő is készülhet teából

Borsa         Címkék: divat, kirakat, ruhaanyag, tea 1 hozzászólás

Egyebek mellett a zöldtea a fő alapanyaga annak az új textilnek, amelyet a ruházati ipar számára készítettek el. Az anyag állaga leginkább a bőrhöz hasonlít.

Az Imperial College London kutatói a szintén londoni Saint Martins College of Art and Design művészeti egyetem divattervezőivel együtt hoztak létre egy új ruha-és lábbeli alapanyagot. Az anyag állaga a bőrhöz hasonlít, ám sokkal könnyebb súlyú. Már készítettek belőle ingeket, dzsekiket, ruhát és még cipőt is - olvasható a The Daily Telegraph napilap honlapján.
Úgy vélik, egyre nagyobb szükség lesz ilyen innovatív alapanyagokra a textiliparban, mivel a hagyományos alapanyagok, mint a pamut, gyapjú és bőr előállításához szükséges forrásokra nagy nyomás nehezedik. Az új anyag zöldtea levesben készül, amelyhez cukrot és más tápanyagokat adnak napokon keresztül. Majd baktériumokat adnak az oldathoz, hogy cellulóz képződhessen, amely létrehozza az alapanyag vékony rétegét ezen fura keverék tetején. "A baktérium termeli ezeket a cellulózrostokat, amelyek aztán az oldat tetején úszva összeállnak egyfajta fonattá. Amikor kiszárad, ugyanolyan, mint a bőr, és igen szilárd. Eltéphetetlen. A zöld teakeverék segíti a baktériumot abban, hogy cellulózt termeljen" - magyarázta Paul Freemont mikrobiológus professzor. Az oldatot ezután kiszárítják, és papiruszhoz hasonló vékonyságú és átlátszó anyag lesz belőle. Formálható, fehéríthető és különféle anyagok készíthetők belőle.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés