free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Intimplasztika: a női nemi szerv centiméterben

Borsa         Címkék: intimplasztika, nemiszerv, púder 16 hozzászólás

Tudnánk-e válaszolni arra, milyen is a szép szeméremajak? És vajon mekkora az ideális? Sok nőnek életre szóló frusztrációt okoznak a méretek.

"Hogy milyen volt az anyámé meg a nagyanyámé? Fogalmam sincs, pedig sosem szégyellték a testüket a családban. Csakhogy az enyém borotvált, míg az övékét göndör, sötét szőr fedte" – vall a nemi szervéről egy huszonéves, kisajakplasztika előtt álló nő. Való igaz, hogy az intimgyanta és -piercing térhódítása óta nagyobb figyelem irányul a női genitáliák "karban tartására" – 2004 óta például megduplázódott az ezt a testtájat célzó szépészeti beavatkozások száma –, ugyanakkor a "kilógó szeméremajkak" szégyellése nem új keletű.

Korábban a szabatos nemi élettel és a korán kezdett, illetve gyakori maszturbációval kapcsolták össze – ami, mint tudjuk, a nőknek majdhogynem tilos! –, a felvilágosultabbaknál pedig a női és férfijegyek összemosása miatt jelentett és jelent "esztétikai" problémát: "Egy volt barátom imádta, hogy a nagyajkaim közül előbújnak a kicsik, de a férjem többször megjegyezte, hogy mennyire "maszkulin". Amikor a négyéves unokaöcsém a strandkabinban megkérdezte, hogy ha kukim van, hogyhogy nénjének szólít, elszántam magam a műtétre".


 
A plasztikai sebészeten várakozó nőkkel készített interjúkból kiderül, hogy annak ellenére, hogy úgy érzik, valahogy "nem normálisak", "mások, mint a többiek", voltaképpen nem tudják pontosan, milyenek volnának az intim testtájaik ideális esetben. (Ami igazán figyelemre méltó jelenség, tekintetbe véve, hogy míg a női meztelenség teljesen általános, addig a nemi szerveik közvetlen közelről való megmutatása szigorú tabu alá esik, és elsősorban a pornográfia körébe kerül.) Egy amerikai kutatás vezetői azzal érveltek, hogy felháborító, hogy amíg az átlagos péniszméretről tinédzserkorunk óta hallunk adatokat – ha máshonnan nem, hát az Adrian Mole-ból –, addig a nőket senki sem vizsgálta még "centivel". Munkához is láttak, méricskéltek, és arra jutottak, hogy a férfiakhoz hasonlóan a nők is óriási változatosságot mutatnak a nagyság szempontjából: a csikló hossza például 5 és 35, a témánk szempontjából jelentős kisajkaké 20 és 100, szélességük pedig 7 és 50 milliméter között mozgott. Akkor ki a normális?

Rendben, mondjuk azt, hogy mindenkié elfogadható, és ne halásszunk elő komolyabb indoknak tetsző érveket arról, hogy a "nem kellőképpen takart kisajkak zavaróak sportolásnál, például kidörzsölődnek biciklizés közben". Noha a normálisat nehéz definiálni, az "ideálisra" viszont következtethetünk – és nem csupán a szexfilmek premier plán képsorainak megfigyeléséből. A "tökéletes kisajkakról" ugyanis éppen azért nincs tudomásunk, mert a kultúránkban az a szép, ami láthatatlan. Az elrejtettség és a szimmetria a két vesszőparipa, amire leggyakrabban hivatkoznak a műtét előtt állók, a szexuális problémák mellett.

"Nekem sohasem fájt – meséli egy harmincas nő –, csak éppen zavart. Új partner előtt nem mertem levetkőzni, sohasem szeretkeztem világosban, azt pedig, hogy bárki a nyelvével hozzámérjen, szigorúan megtiltottam. Lehet sápítozni a plasztikai sebészet ellen, de bennem valóban komoly szorongásokat okoz, hogy pont a legfontosabb helyen nem vagyok szép. Ha ezen lehet segíteni, miért ne?". Az interjúrészletből is látható, hogy a korrekciós beavatkozás közvetlenül nem képes megszüntetni a szexuális problémákat, arra viszont valóban alkalmas lehet, hogy a többség által Szépnek kikiáltott mintához való közelítés segítségével oldja a feszültséget a szexuális együttlét során. Minél kevésbé koncentrálunk ugyanis arra, hogy "Istenem, meg ne lássa, hogy hogy nézek ki alul!", annál inkább csökken az éntudatosságunk, azaz annál jobban átadhatjuk magunkat a szexualitás spontán élvezetének.

"A barátom hol finoman, hol durvábban már jó ideje tréfálkozott azzal, hogy úgy nézek ki, mintha péniszem lenne” – mondta a műtét után néhány héttel egy diáklány. „Kezdtem elmaradozni az aerobikedzésekről is, a zuhany alatt állva figyeltem a csajokat, kié milyen. Volt, hogy inkább hosszan meghagytam a szőrt, hogy ne látsszanak a kisajkaim, de akkor meg azért utáltam levetkőzni. Végül rászántam magam erre a rövid, alig húszperces beavatkozásra. Nem volt fájdalmas, de egy kicsit azért elszomorodtam utána. Milyen hülye világban élünk, kitalálunk mindenféle lehetetlen divatokat, mint amilyen ez a kopaszpunci-hisztéria, csak hogy aztán ismét meg lehessen bélyegezni azokat, akik másmilyenek, mint a gyerektestű, szőrtelen, a kislányokhoz hasonlóan rejtett szeméremajkakkal rendelkező nagyátlag. A szexben felszabadultabb vagyok azóta, de mégis azt érzem, hogy kár, hogy mindez így alakult. És sajnálom, hogy nem tudom függetleníteni magam azoktól az elvárásoktól, amik körülvesznek!".

Döntsünk bár a szike mellett, a legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, hogy a szexuális problémáink vajmi kevéssé orvosolhatóak műtéti úton. Igaz ugyan, hogy minél elégedettebbek vagyunk a testképünkkel, annál gyakrabban szeretkezünk, és annál jobban is élvezzük az együttléteket, ám a testünk – vagy a sebészkést ellenzők esetén: a testünkről kialakult hiedelmeink – korrigálása mellett sok esetben a kapcsolatot is érdemes lenne górcső alá venni. Az egymás elfogadására épülő szerelmi viszony sokat segíthet a saját "másságainkkal" való megbarátkozásban – így viszont elképzelhető, hogy mondjuk a hosszabb távon gyümölcsöző, közös wellnesshétvégékre szánjuk azt az összeget, amit az átszabásunkra költenénk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés