free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, ami jó a januári pangásban

Barbham         Címkék: , január, lista, pangás, púder 0 hozzászólás

A január az év legutáltabb hónapja – pedig amúgy lehet szeretni is. Csak épp nem szabad túl komolyan venni. 5 dolog, ami jó a januári pangásban.

Ki mondta, hogy csak a baj van a januárral? Igen, ez az év legunalmasabb, legüresebb, legcsóróbb, legványadtabb, legszürkébb, legélettelenebb, legfáradtabb, legnehezebb, legszemetebb, leg…– ne ragozd, Kuki – szóval az év legrosszabb hónapja, de velünk aztán nem lehet megetetni, hogy csak ócsárolni van okunk. Menten meg is látjuk benne a pozitívumokat, az meg magára vessen, aki ezért bolondnak néz minket. De legalábbis harapjon citromba.

Nem szórjuk a pénzt, mert nincs

Karácsonyra mindenki kiköltekezi magát, a maradék pénzét meg elszórja szilveszterkor, úgyhogy januárban egy vasa sincs senkinek. Hogy mi ebben a jó? Az egész csak nézőpont kérdése: lehet sóvárogni a kirakatok előtt, de lehet arra is gondolni, hogy akkor is csak sóvárog az ember, amikor némi pénzzel a zsebében bemegy az üzletbe, kiválaszt valamit, majd otthagy másik 15 holmit, amit nem engedhet meg magának. Ezt ugyanis ilyenkor megspóroljuk magunknak, és különben is, nincs semmi szükség arra a sok kacatra – ráadásul még a vásárlás utáni bűntudatot is megússzuk. A boltok közti grasszálással nyert időt pedig nyugodtan fordíthatjuk valami értelmes tevékenységre.

Leárazások vannak

Mivel nincs, nem szórja senki a pénzt – a boltok viszont forgalmat akarnak, ezért olcsóbban adnak szinte mindent. Az emberek pedig, akik nem szórják a pénzt, mert nincs nekik, és örülnek is ennek, mert időt, (nem létező) pénzt, helyet és lelkiismeret-furdalást takarítanak meg maguknak, pénzt szereznek valahonnan, vásárolnak, örülnek – és igazuk van. Elvégre olcsón jutottak (nem egy esetben régóta vágyott) holmikhoz, áldozatot is hoztak ezért, és emiatt valószínűleg sokkal jobban fogják szeretni és becsülni szerzeményüket a szokásosnál. Aki most következetlenséggel vádol most minket, annak igaza van, de nem a hétköznapokban él, és szerintünk könnyen lehetne sokkal boldogabb is.

Senki nem látja, mennyire elhíztunk

A rettenetes, rettenetes karácsonyi zabálás traumáját nehéz feldolgozni – hetekig csak úszógumikkal álmodunk, és a kiakadt mérleget szereljük, miközben reménytelenül próbálunk fogyókúrázni. Nézhetjük azonban a dolog pozitív oldalát is: mindez legalább akkor történik, amikor nincsenek különösebben nagy bulik, meg úgy egyáltalán semmiféle összejövetelek, és tényleg csak a boltban meg a munkahelyünkön látnak, mert máshova úgyse megyünk. Gondoljunk bele, mennyivel rosszabb lenne, ha naponta kéne valahol parádézni.

Jó eséllyel összejön a fizetett lazsálás

Ha komolyan vette az ember az ún. év végi hajrát, akkor most kevés a teendője: nem kell annyira dolgozni, és a ház körül sincs olyan sok meló. Az eredmény: kiadós kávé- és még kiadósabb ebédszünetek, korai távozás a munkából, és hosszú délutánok otthon. Ráadásul mindeközben élvezhetőek még a tél örömei is: igaz, jobb lenne, ha karácsony, vagy legalábbis vízkereszt után menten kitavaszodna, de ha már nem így van, hát egy ráérős forralt borozás vagy egy ad hoc délutáni síelés (valamelyik hazai pályán) azért fel tudja dobni a döglött hangulatot.

Egyszer vége lesz

Mint látható, egyáltalán nem nehéz meglátni a pozitívumokat még az év legkómásabb és legunalmasabb időszakában sem, sőt ha úgy vesszük, csupa öröm ez a néhány hét. De azért a legszebb mégis az az egészben, hogy mindvégig tudjuk: hamarosan beköszönt a február, majd azután szenzációs gyorsasággal a március, a tavaszból nyár lesz, a punnyadásból meg élet, vagy legalábbis valami ahhoz hasonló. Langy- és dögmeleg időről, a szekrény mélyére rakott nagykabátról és a helyéről elővett könnyű holmikról, bodzaszörpről és kerthelyiségekről ábrándozni pedig ilyenkor a legjobb, amikor, ha úgy vesszük, már itt van mind a kanyarban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés