free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nap pasija: Jay Kay

Trapp Henci         Címkék: jaykay, nappasija, púder 2 hozzászólás

A negyvenen is túllévő, ám még mindig kölyökképű férfi szarkalábai vidámságáról tanúskodnak, nem pedig koráról. A nap pasija: Jason Kay, azaz Jay Kay.

A Jamiroquai énekese szó szerint az anyatejjel szívta magába a dzsessz zene szeretetét, sőt talán már magzati létében is érzékelte, ennek a zenei stílusnak a gyönyöreit, hiszen édesanyja híres, brit dzsesszénekes. Jay születésekor ikertestvére meghalt, apját egészen 2003-ig nem ismerte. Fiatal tinédzserként galerik tagjaként kisebb-nagyobb törvénybe ütköző dolgokat követett el, majd terápiás gyakorlatként, megalapította zenekarát - miután meggyűlt az igazságszolgáltatással a baja -, és teljes mértékben a zenélés, éneklés felé fordult. 1992-ben jelent meg Jay Kay zenekarának, a Jamiroquainak az első lemeze, és alig két éven belül áttörést értek el a zenei piacon, mostanra több mint 25 millió lemezt adtak el, szerte a világon.Az énekes legnagyobb szenvedélye igen költséges: autókat gyűjt. Nem, nem modellautókat, matchboxokat, hanem tonnás vasakat. Gyűjteményében megtalálhatóak a legnagyobb márkák, felső kategóriás verdái, leginkább sportos kivitelben: Ferrari, Lamborghini, BMW, Mercedes, Aston Martin egyaránt van gyűjteményében. Egyik albumának címlapjára egy átalakított Ferrari-emblémát tett, melyen az ágaskodó ló helyén az általa kreált buffalo-ember sziluettje látható. Többször bevonták jogosítványát gyorshajtásért.

A zeneszerzést is művelő zenész azt vallja, a hivatásával kapcsolatban, hogy: "Ha egyetlen hanggal nem vagy elégedett, ha úgy érzed, hogy egyetlen szó nem illeszkedik tökéletesen az műbe, akkor dobd el az egészet és találj ki mást!" Az acid jazz műfaj népszerűvé tétele, ismert műfajjá varázslása nagyban köszönhető, ennek a bár alacsony, de annál jóképűbb, sármos figurának. Közvetlenségével minden magyarországi koncertje során mindenkit levesz a lábáról.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés