free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A ruha teszi a maffiózót

Borsa         Címkék: 1920-asévek, divat, kirakat, maffia 0 hozzászólás

Egy forró nyári délután, New York-ban rendezték meg a Jazz Age Lawn tematikus partyt, ahol korhű ruhákban szvingelt a közönség. Stílusparádé következik.

A húszas évek divatja, néhány éve megjelenik, a merészebb csajokon, főleg elegáns, feltűnő stílust megkívánó alkalmakkor. Ezen a New York-i bulin több ezren jöttek össze, hogy táncoljanak, hódítsanak a korabeli viselkedési formáknak, és egyszerűen jól érezzék magukat az általuk kedvelt divatstílust magukra öltve. A galériában gyönyörű fotók láthatóak, amit az egyik leghíresebb street fashion street fashion oldal adott közre.A ruhák felidézték a gengszter korszakot. Eszünkbe jut Puzo 1969-es regénye, majd Coppola ebből készült filmadaptációja műfajteremtő és filmtörténeti tétele, a Keresztapa. Sőt a maffia és a mindennapi valós élet összefonódására összetéveszthetetlen utalásokat kapunk: Johnny Fontane alakjában a kor nagyszerű énekese, Frank Sinatra jelenik meg. A történet maga a II. világháború utáni NY-ban játszódik, Don Corleone hatalmának, utolsó szakaszának idején egy maffiaháborút idéz meg. A második rész az 50-es éveket mutatja be, megismerjük Kubát is, majd a harmadik részben a Vatikán is bekapcsolódik az eseményekbe. Bár szívesen hisszük azt, hogy ez a trilógia mese csupán, tudni kell, hogy a politika, a katolikus egyház szoros kapcsolódási pontokat mutat a Cosa Nostra-val. Coppola a cselekmény közegét olyannyira hitelesen mutatta be, hogy Joe Bonanónak - hírhedt maffiavezér -  az volt a véleménye A Keresztapáról, hogy mindenkinek meg kell néznie, hiszen a film megmutatja nekik, hogy hogyan kell viselkedniük a családban.

A divatban ma is megállja a helyét, az akkoriban hódító garcone look, amit Coco Chanel alkotott meg. Néhány fekete-fehér, férfias szabású, elegáns darab és természetesen nyakkendő, valamint kalap. Ha estéről van szó, táncos mulatságról, akkor flitterek, rojtok, gyöngyök gyémántok. Olyan státuszszimbólumok, amelyek megmutatják, hogy mi a családhoz tartozunk.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés