free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Készítsd otthon a jeges teát!

Borsa         Címkék: íz-i, recept, tea 2 hozzászólás

Hőségben nagyon jól jöhet egy pohár jeges tea, pörgeti az agyat és a folyadékot is pótolja. Érdemes otthon készíteni, mert sokkal érdekesebben lehet ízesíteni.

A jeges teáról meg maximum angol regényekben olvashattunk, hogy pontosan milyen is az, mindenkinek a képzeletére volt bízva. Aztán egyszer csak megjelentek az üzletek hűtőszekrényeiben a különböző nagy üdítőital-márkák jeges teái, és hiába az elképesztő cukor és tartósítószer mennyiség, belenyugodtunk abba, hogy ha valakinek ez kell, akkor ilyen van és kész. Holott otthon sokkal finomabb jeges teákat készíthetünk.

Citromos: Egy nagy, vagy két kisebb – lehetőleg nem vegyszerezett, bio – citromot alaposan megmosunk, és felkarikázunk. Egy kicsit megszórjuk kristálycukorral, és megnyomogatjuk, hogy elkezdjenek az aromák kioldódni. Felöntjük két bögrényi vízzel, és lassú tűzön felforraljuk. Amikor forr, belelógatunk két filternyi teát, lefedjük az edényt, elzárjuk a tüzet, és állni hagyjuk addig, amíg szeretnénk, a tea típusától és a kívánt erősségtől függően. A filtereket kihalásszuk, de a teából a citromot csak akkor szűrjük le, amikor már a hűtőbe tesszük. Cukor nélkül is finom, fanyar ital.Szedres: Egy kisebb citromot megmosunk, felkarikázunk fazékba tesszük és picit megcukrozzuk, majd felöntjük két bögrényi vízzel. Két maréknyi szedret leöblítünk szűrőbe tesszük, és a szűrőt a fazék tetejére téve – nem baj, ha egy kicsit beleér a vízbe -, az egészet letakarjuk, alágyújtunk, és lassan felforraljuk. Erre azért van szükség, hogy a szeder egy kicsit megpuhuljon és könnyebb legyen passzírozni. Amikor felforrt, a szedret néhány gyors mozdulattal belepasszírozzuk a lébe, két tea filtert belelógatunk, az edényt letakarjuk, és elzárjuk a gázt. Néhány perc után a filtereket eltávolítjuk, és a teát kihűtjük.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés