free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nap pasija: Joaquin Phoenix

Borsa         Címkék: címlap, joaquinphoenix, nappasija 6 hozzászólás

Hároméves kora óta nem fogyaszt húst és humanitárius szervezetek munkáját is segíti, ha a magánélete engedi. A nap pasija: Joaquin Phoenix.

Joaquin Phoenix Puerto Ricó-i származású amerikai színész. Joaquin édesapja hitehagyott katolikus volt, édesanyja pedig a New York-i Bronxban született, magyar–orosz zsidó házaspár gyermekeként. A család csatlakozott a Children of God (Isten gyermekei) nevű vallási szektához, és beutazták Dél-Amerikát, de a szülők valamiért kiábrándultak a szektából és visszaköltöztek az Egyesült Államokba. A család szegény volt, így a mindennapi betevő megszerzése érdekében a gyerekeknek is munkát kellett vállalni, Joaquin testvéreivel együtt az utcán és egyéb versenyeken szórakoztatták a közönséget műsorukkal, melyben énekeltek is és hangszereken játszottak. A szerencse összehozta őket Iris Burton színészügynökkel, aki Hollywood legkeresettebb gyerekszínészeinek érdekeit képviselte: Burton mind az 5 Phoenix gyerek számára szerzett munkát, eleinte persze csak reklámokban és különféle tévéshow-kban. A Grammy díjas (A nyughatatlan) és Golden Globe díjas (A nyughatatlan) Joaquin Phoenix karrierje 1982-ben indult be, innentől kezdve egészen 2002-ig majd' minden évben vállalt kisebb-nagyobb, filmszerepeket/főszerepeket. Magánélete már nem annyira zökkenőmentes mint karrierje:  2005-ben például önként vonul be egy rehabilitációs intézetbe túlzott alkoholfogyasztása miatt, a következő évben pedig autóbalesetet szenvedett. Kollégái közül Casey Affleck, Matt Damon és Vince Vaughn a legjobb barátai, valamint szoros barátságot ápolt Heath Ledgerrel is, aki éppúgy tragikusan fiatalon hunyt el, mint Joaquin bátyja, River. Casey Affleck nemcsak barátja, hanem sógora is, hiszen a kolléga Joaquin húgát, Summert vette feleségül, akitől 2 gyermeke született.

Ha jól van, humanitárius szervezetek és jótékonysági intézmények munkáját segíti. Kevesen tudják róla, hogy vegetáriánus, hároméves kora óta nem fogyaszt húst, ezért nem meglepő, hogy állatvédelmi szervezetek tagjaként is kampányol az állatokért. (Filmjeiben állati bőrből készült jelmezeket sem visel.)

forrás: wikipédiaLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés