free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Joghurtos padlizsán

Borsa         Címkék: íz-i, joghurt, nyár, padlizsán 1 hozzászólás

Kánikulában nem kívánja a szervezetünk a meleget, tápláló ételre viszont szüksége van. Ezért készítettünk joghurtos padlizsánsalátát.

Két szép, közepes padlizsánt alaposan megmosunk, megtörlünk, és szőröstül-bőröstül (na jó, szár nélkül) kis kockákra vágunk, majd alaposan besózunk. Míg áll a sóban és izzad, addig három doboz normális minőségű joghurtot a fenti módon kicsöpögtetünk. Egy nagy csomag zöld koriandert - van, aki nem szereti az petrezselymet - felvágunk. Egy fél csillagánizst mozsárban eldörzsölünk. Ha törjük, ugrál! Nagy, lehetőleg vastagfalú serpenyőben, félujjnyi olajat forrósítunk, és a padlizsánt két részletben pirosra sütjük benne.



Alapvetően tartsuk lefedve, de gyakran kevergetni kell, és, ha nagyon beitta az olajat, akkor azt mindenképpen pótoljuk. Akkor készült el, ha a kockák legalább három oldala pirosra sült, de egyébként üveges, átlátszó, tehát puha a padlizsán. Azon forrón összeforgatjuk a joghurttal, korianderrel, némi borssal és a csillagánizzsal, majd bombabiztos helyen, hét lakat alatt őrizve megvárjuk, amíg kihűl. (Aki nem bírja ki fokhagyma nélkül, az nyugodtan tehet bele, de azért egy gerezdnél ne többet!)



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés