free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kakaóscsiga

Borsa         Címkék: desszert, édesség, íz-i, kakaóscsiga, recept 0 hozzászólás

Megoszlanak a nézetek arról, hogy akkor finomabb-e a kakaóscsiga, ha kívülről, vagy ha a közepétől esszük. Az viszont tuti, hogy úgy a legjobb, ha otthon sütjük.

Egyszer mindenkinek ki kell próbálni otthoni körülmények között elkészíteni a kakaóscsigát, na persze nem azért mondjuk ezt, mert nem lehet a városban isteni kakaóscsigát kapni, hanem azért, mert egészen más értelmezésben keresi az ember lánya utána az igazit a különböző pékségekben.

Hozzávalók:

3 dkg élesztő
1 bögre tej
60 dkg liszt
1 kk sikér
1 ek porcukor
10 dkg olvasztott vaj
1 ek kiváló minőségű kakaó

 
Három deka élesztőt megfuttatunk egy bögre langyos, kicsit cukrozott tejben. 60 deka lisztet egy nagyobb tálba teszünk, ha szükséges, belekeverünk egy púpos kávéskanál sikért, csipet sót, egy nagy evőkanál porcukrot.

Ha az élesztő felfutott, a liszthez öntjük és a konyhai elektromos keverő dagasztó spiráljával lassú fordulatszámon elkezdjük összekeverni a liszttel. Fokozatosan növelve a karok forgását, menet közben hozzáadunk két tojás sárgáját és ha nagyon száraz, egy-két deci langyos tejet is. Amikor összeállt, két evőkanál olajat is beledagasztunk. Ha a tészta teljesen egyenletes, lágyan rugalmas, picit alálisztezünk a tálban, letakarjuk egy konyharuhával és langyos helyen megkelesztjük. (Ez lehet a 40-50 fokra kapcsolt sütő is.) Ha kellően felemelkedett - ez úgy háromnegyed óra -, lisztezett deszkára borítjuk és átgyúrás nélkül ujjnyi vastag, lehetőleg szabályos téglalappá nyújtjuk. Öt deka olvasztott vajjal meglocsoljuk-kenjük és  egyenletesen megszórjuk négy evőkanál jó minőségű kakaóval és ugyanennyi porcukorral. Hosszabbik oldala felől feltekerjük a tésztát, majd egy-másfél centis szeletekre vágjuk. (Éles kés kell hozzá!) Vastagon kivajazott tepsibe fektetjük lapjával a csigákat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz - majd úgyis összedagadnak sütés közben. Még öt dekányi olvasztott vajjal locsoljuk meg a tetejüket és mehetnek a 180 fokos sütőbe.




Mikor már majdnem kész, rózsásodik a teteje és rugalmas némi nyomogatásra, két deciliter forró, cukros tejjel egyenletesen megöntözzük, és visszatesszük a sütőbe, ahol készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, mert melegen nagyon szakadós.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés