free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Cucckereső: kalapok nyárra

Kádas Andi         Címkék: cucckereső, divat, kalap, kirakat, nyár 17 hozzászólás

Sorozatunkban egy konkrét cuccot célzunk be, és addig keresgélünk, míg rá nem találunk a legjobbra. Ezúttal nyárias kalapokat kerestünk.

A kalap viselés mindenekelőtt bátorságot igényel. Míg a századelején még alapvető kiegészítőnek számított, addig most egy kalapos ember kilóg a sorból és gyakran furcsálló tekinteteket vált ki az utca emberéből. Ettől függetlenül egy jól eltalált darab nem csak öltöztet, de abszolút egyedivé és különlegessé varázsolhat minket egy pillanat alatt. Idén ráadásul az üzletek sem szűkölködnek nőies és érdekes darabokban, úgy tűnik, a tervezők összefogtak, hogy ismét divatossá tegyék ezt az elfeledett kiegészítőt.

Nagy karimájú

Homokszínű: Marks & Spencer 4650 forint
Fehér: H&M 1990 forint
Vörös: Zara 8995 forintA kalapokat gyakran nyáron is szükségből hordjuk, mint télen a sapkát: hogy megvédjen minket a tűző napsugaraktól. Erre a legideálisabb választás a 70-es éveket idéző nagy karimájú kalap, amit olyan sztárok viselnek előszeretettel már évek óta, mint Jennifer Lopez vagy Sienna Miller. Ebből a típusból a legnagyobb a választék az üzletek polcain, szinte bármilyen színben kapható, találunk csipkézett, több tónusú vagy masnis verziókat is. Elsősorban hosszúkásabb arcformájú nők számára ajánljuk, akinek kerekebb az arca, azt ezek a darabok még gömbölyűbbnek mutathatják.

Fiús

Cowboy-kalap: Marks & Spencer 4650 forint
Lila szalagos fedora: Promod 4790 forint
Rózsaszín szalagos szalmakalap: C&A 3290 forintAz alapvetően férfias sziluettű fedorák és cowboy kalapok továbbra is megtalálhatók a női divatban is, de egy kicsit finomított verzióban. Színes szalagokkal vagy akár saját kezű díszítésekkel azonnal "kicsinosíthatjuk" a kalapunkat: használhatunk brossokat, kitűzőket, de akár régi gyöngysorokat is, ezáltal ráadásul egyedivé is tehetjük őket, ami biztos nem jön majd velünk szembe az utcán. Ez a típus már kerekebb arcformák számára is előnyös lehet, a lényeg, hogy ellensúlyozza az arc gömbölyűségét.

Trilby

Virágmintás, flitteres: F&F 2750 forint
Fekete, szegecses: New Yorker 3690 forint
Fehér, szaténszalagos: Zara 3595 forintA trilby tulajdonképpen hasonló a fedorához, de keskenyebb a karimája és hátul fel van hajtva, a tetején lévő behajtás pedig csepp alakot formáz. A 60-as években volt igazán népszerű, Frank Sinatra és Sean Connery hordta előszeretettel, de most ismét virágkorát éli, rengeteg különleges verzióját megtalálhatjuk a hazai boltokban is, a szegecsestől a szaténszalagoson át a flitteresig. Viselésekor az egyik legfontosabb kérdés az, hogy a kalapot milyen szögben helyezzük a fejre: a trilby-t billenthetjük oldalra vagy előre is, az hogy kinek melyik áll jól, elsősorban az arccsont formájától függ, a kalapkészítők szerint addig kell játszanunk a szögekkel, amíg meg nem találjuk a számunkra ideális beállítást.

Elegáns

Csipkés szalmakalap: Guess 18 990 forint
Fekete: Bara Marianne egyeztetés alapján
Mályvaszínű: Bara Marianne egyeztetés alapjánMagyarországon sajnos még ritkaságszámba mennek az olyan rendezvények, ahol a tradíció része lenne a nők kalapban való megjelenése, de bizonyos alkalmakkor, például esküvőkön, nagy családi ebédeken vagy fogadásokon egyre többször látunk már itthon is elegáns kalapokat viselő hölgyeket. A nők kalap-viselési etikettje eltér a férfiakétól: ha a kalap az outfit része, rajtunk maradhat akár étkezés alatt is vagy bent, egy zárt helységben. Ha pedig biztosak szeretnénk lenni benne, hogy a kalap nem fog lecsúszni vagy félrecsúszni a fejünkön, indulás előtt fújjunk a hajunkra egy kis hajlakkot.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés