![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
A hétvégi rohanáshoz ajánljuk: káposztás tésztaCímkék: íz-i, káposzta, recept, tészta 1 hozzászólásMivel sokan nem érzik a különbséget a párolt és pirított káposzta között, most helyre tesszük kicsit a dolgokat. Ezért készítettünk káposztás tésztát. Sokak számára nem
egyértelmű, hogy a pirított káposzta nem egyenlő a párolt avagy
dinsztelt káposztával, úgyhogy rögtön az elején tisztázzuk az
alapinformációkat. Párolt káposzta készül kevés ecettel, köménymaggal,
esetleg almával, pezsgővel a sült malac, liba, kacsa körítéseként. Ez
készülhet lilakáposztából is a főzésének technológiája nem sokban
különbözik a lepirított fehér káposztáétól, mégis teljesen más
zamatvilágú. A pirított káposztát ellenben nem köretként hasznosítjuk, hanem töltelékként és dúsító anyagként bánunk vele. Ez kerül a káposztás tésztára, a káposztás lángosba, hozzá gyúrható a pogácsa tésztájához és a többi. Érdekes módon, míg a káposztás tészta ízesítése legalább annyira megosztja a közvéleményt, mint a túrós tésztáé, sosem hallottunk még senkit panaszkodni, arról, hogy a káposztás lángost ő cukrosabban szereti. Ezzel szemben a kifőtt tésztához kevert káposzta édesség/csípősség arányáról mindenkinek nagyon határozott véleménye van és azt erősen és mindig hangoztatja is. Hozzávalók:
Folyamatos keverés mellett pirítjuk, majd amikor barnulni kezd megszórjuk őrölt borssal és letakarjuk. Rövid ideig saját gőzében puhítjuk kicsit, majd a fedőt levéve, kevergetve addig pirítjuk, amíg a színe szép világosbarna lesz. Ekkor keverjük bele a negyedkilónyi kifőzőtt kockatésztát. Még azzal is pirítgatjuk egy kicsit, hogy legyenek finom ropogós részei, utána fűszerezzük ízlésünk szerint cukorral, sóval, borssal és már tálaljuk is.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc |