free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A hétvégi rohanáshoz ajánljuk: káposztás tészta

Borsa         Címkék: íz-i, káposzta, recept, tészta 1 hozzászólás

Mivel sokan nem érzik a különbséget a párolt és pirított káposzta között, most helyre tesszük kicsit a dolgokat. Ezért készítettünk káposztás tésztát.

Sokak számára nem egyértelmű, hogy a pirított káposzta nem egyenlő a párolt avagy dinsztelt káposztával, úgyhogy rögtön az elején tisztázzuk az alapinformációkat. Párolt káposzta készül kevés ecettel, köménymaggal, esetleg almával, pezsgővel a sült malac, liba, kacsa körítéseként. Ez készülhet lilakáposztából is a főzésének technológiája nem sokban különbözik a lepirított fehér káposztáétól, mégis teljesen más zamatvilágú.

A pirított káposztát ellenben nem köretként hasznosítjuk, hanem töltelékként és dúsító anyagként bánunk vele. Ez kerül a káposztás tésztára, a káposztás lángosba, hozzá gyúrható a pogácsa tésztájához és a többi. Érdekes módon, míg a káposztás tészta ízesítése legalább annyira megosztja a közvéleményt, mint a túrós tésztáé, sosem hallottunk még senkit panaszkodni, arról, hogy a káposztás lángost ő cukrosabban szereti. Ezzel szemben a kifőtt tésztához kevert káposzta édesség/csípősség arányáról mindenkinek nagyon határozott véleménye van és azt erősen és mindig hangoztatja is.


Hozzávalók:

70 dkg káposzta
2 dkg cukor
só, bors ízlés szerint



A káposzta külső leveleit lehántjuk, félbevágjuk, leöblítjük, majd a reszelő legnagyobb lyukú oldalán lereszeljük. (A torzsáját ne vágjuk ki, hanem reszeljük körbe, így nem fog leveleire hullani a kezünkben.) A lereszelt káposztát besózzuk, átforgatjuk. Negyed órát állni hagyjuk, majd alaposan kicsavarjuk a káposztareszeléket. Kevés olajon egy púpos kávéskanál cukrot kezdünk pirítani állandó kevergetéssel, és amikor már szép világos barna, rádobjuk a káposztát.


Folyamatos keverés mellett pirítjuk, majd amikor barnulni kezd megszórjuk őrölt borssal és letakarjuk. Rövid ideig saját gőzében puhítjuk kicsit, majd a fedőt levéve, kevergetve addig pirítjuk, amíg a színe szép világosbarna lesz. Ekkor keverjük bele a negyedkilónyi kifőzőtt kockatésztát. Még azzal is pirítgatjuk egy kicsit, hogy legyenek finom ropogós részei, utána fűszerezzük ízlésünk szerint cukorral, sóval, borssal és már tálaljuk is.



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés