free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Papír nélkül csomagoltunk karácsonyi ajándékot

Megyeri Nikolett         Címkék: ajandék, csomagolás, dekoráció, karácsony, ünnep 1 hozzászólás

Tengeri kagylóval díszíteni a karácsonyfát vagy papír nélkül csomagolni az ajándékokat elsőre szokatlannak tűnhet. Pedig működik és szép is. Mutatjuk.

A fenyőág, a gyertyák, a színes szalagok vagy épp az angyalka-figurák klasszikus kellékei a karácsonyi dekorációknak. A banánág, a szárított virág vagy épp a tengeri kagyló már kevésbé… A Borsa kedvenc virágkötőjével, Rigó Mártával karácsonyi dekorációkat készítettünk.

Egyszerű, olcsó és viszonylag gyorsan kivitelezhető ez az asztali- vagy ajtódíszként is használható koszorú. Kell hozzá egy sima szalmakoszorú, gombostűk, és egy kb. 1 méterszer fél méteres, látványosabb, ünnepi stílusú anyagdarab. Utóbbit nem csupán méteráruboltban, de némi szerencsével akár még turkálóban is beszerezhetitek (a képen látható anyag például konkrétan onnan van), esetleg körülnézhettek otthon, hiszen például maradék függönyanyag vagy akár egy kisebb, eredeti funkciójában már nem használatos terítő is megfelel a célra. Az anyagot a gombostűk segítségével, egyenletesen, "habosan" kell rátűzögetni a koszorúra. A tárgy magában is dekoratív, de - asztaldíszként - még jobban mutat, ha a közepébe egy nagyobb, az anyag színével harmonizáló gyertyát is beleállítotok.


Anyagkoszorú gyertyával a közepén

Ha sokkal türelmesebbek vagytok, akkor hasonló technikával elkészíthetik a képen látható szalagos koszorút is. Az alap itt is egy sima szalmakoszorú, melyre egy tekercs (25 méter) dekorszalagot kell sűrűn hajtogatva rátűzögetni. Erre aztán kerülhetnek még további díszítések, így például ragaszthattok rá szárított virágot és - hogy az egyértelmű karácsonyi jelleg is meglegyen - fenyőgallyakat, kicsiny gipszangyalkákat, valamint mécseseket is.


Szalagos koszorú gipszangyalkával

Egy szép anyag akár a csomagolópapír alternatívája is lehet. Anyagba csomagolni nem csupán kevésbé megszokott, de sokkal könnyebb és gyorsabb is, mint papírba. Nem kell például a celluxszal bűvészkedni, ha pedig épp elrontjátok menet közben, minden további nélkül elölről lehet kezdeni. Az anyag méretét nyilvánvalóan a becsomagolni kívánt tárgy méretéhez képest kell megválasztani: egy közepes méretű könyv becsomagolásához például kb. egy 1 méteres átmerőjű darabra van szükség. Az anyagot terítsétek szét az asztalon, az ajándékot helyezzétek el a közepén, majd fogjátok össze rajta. Ezek után rendezgessétek el az anyag redőit a tárgy körül. A fenti, kilógó részt pedig hajtogassátok habos, virágszerű formára. Végül az összefogott résznél dróttal vagy madzaggal rögzítsétek. Erre a csomagolásra szalag nem kívánkozik, ha mégis szeretnétek még valamivel díszíteni, akkor is inkább csak szolidan tegyétek: gipszangyalkákkal, fenyőgallyakkal. Az ilyen csomagolás azért is praktikus, mert a megajándékozott egy csomagolási ötletet és az ötlet első kivitelezéséhez szükséges anyagdarabot is rögtön megkapja. Papírszemét pedig nem keletkezik.


Anyagba csomagolt ajándék

Akár tipikusan a nyárhoz köthető tárgyakból: csigaházakból, kagylókból, nádszálakból, szárított indákból és banánágakból is készülhet karácsonyi dekoráció. Igaz, ennek a tenger gyümölcseivel ékesített kis "karácsonyfának" az elkészítését inkább csak haladóknak ajánlanánk, ihletadó jelleggel mégis megmutatjuk. Hiszen, ha egy ilyet nem is tudtok csak úgy kapásból összedobni otthon, de például a nyaraláskor összeszedegetett és azóta is egy nejlonzacskóban, elfeledve gubbasztó tengeri kagylókat, csigaházakat az ünnepek alatt felhasználhatjátok. A legegyszerűbben úgy, ha apró lyukat fúrtok rájuk, azon átfűztök egy darab cérnát, és azzal felakasztjátok a karácsonyfára. A fehéres, drappos vagy barnás színű kagylók klasszul harmonizálnak a gyöngyházfényű vagy aranyszínű gömbdíszekkel.


Dekorációk a tenger gyümölcseivel

Az ily módon feldíszített fához passzoló koszorút is készíthettek: egy szalmakoszorúra ragasztópisztoly segítségével ragasszátok fel a kagylókat és a csigákat, illetve némi szárított növényt - például izlandi zuzmót - és néhány gyöngyszemet. Ez a koszorú ráadásul a karácsonyi ünnepek elmúltával is nyugodtan elöl maradhat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés