free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Látványos karácsonyi desszertek

Ízbolygó         Címkék: desszert, kaja, karácsony, puding, recept 5 hozzászólás

Ízbolygó olcsó, de ínyencre sikeredett karácsonyi menüt készített. A leveseket és a főételt már bemutatta, végre itt vannak a karácsonyi desszertek is.

És a végére - a levesek és a főétel után - eljutottunk a karácsonyi desszertekhez. A karácsonyi desszert mindig látványos, színeiben, ízeiben is visszatükrözi az ünnepet. Ahhoz hogy látványos darabokat tálaljunk fel az ünnepen, nem feltétlenül kell sok idő és pénz! Egy kis logisztika, és a családtagoknak szemük-szájuk nyitva marad konyhai teljesítményünktől! Az elkészítést célszerű előző napra időzíteni, hogy megfelelően kihűljön az étel és elnyerje a kívánt textúrát.

Budino narancsos áfonyakompóttal
(budino=puding)

Hozzávalók

50 dkg mascarpone
3 tojás
5 dkg barna nádcukor
3 csepp keserűmandula aroma
1 teáskanál frissen reszelt (bio)narancshéj

Áfonyakompót:
20 dkg aszalt áfonya
3 narancs kifacsart leve
2 evőkanál barna nádcukor

A mascarponét a tojással habosra keverem, majd hozzádolgozom a cukrot, az aromát és a narancshéjat. Tűzálló tálkákba merem, majd a tálkákat egy tepsibe teszem. A tepsit a tálkák feléig feltöltöm forró vízzel, majd 120 fokon 35 percig párolom. Kiveszem a tepsiből a tálkákat, szobahőmérsékletűre hűtöm, majd mehet a hűtőbe egy éjszakára.



A kompótot tálalás előtt vagy akár a pudinggal együtt előző nap is elkészíthetem, ugyanis csak annyiból áll, hogy a hozzávalókat összeforralom. A hideg puding tetejére halmozom a forró kompótot, és így tálalom. Tipp: lehet olvasztott, narancslével ízesített csokival is nyakon önteni!

Csokikockák grillázzsal és narancsmártással

Hozzávalók

10 dkg cukor
3 tojás sárgája
12 dkg vaj
5 dkg kakaópor
10 dkg étcsoki
2 dl tejszín

A cukrot felfőzöm fél dl vízzel és 5 percig rotyogtatom. A tojások sárgáját habosra keverem újabb 5 perc alatt, majd apránként hozzácsorgatom a kész szirupot úgy, hogy közben folyamatosan keverem. A csokoládét felolvasztom alacsony lángon, nehogy odakapjon. A vajat is megolvasztom (mikróban), és összekeverem a kakaóporral. A vajas kakaóport és az olvasztott csokit is a tojásos sziruphoz adom.



Kerámiatálba töltöm a masszát, és kihűtöm. Másnap kockázom, és vaníliasodóval, vaníliafagyival vagy narancsmártással (1 narancs leve és csipet cukor beforralva) és egy kevés összetört grillázzsal (5 dkg cukrot közepes lángon karamellizálok, majd vékonyan olajozott alufóliára öntöm, kihűtöm, összetöröm) kínálom.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés