free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karácsonyi főétel: datolyás-spenótos pulykatekercsek

Ízbolygó         Címkék: bab, kaja, karácsony, pulykatekercs, recept 1 hozzászólás

Ízbolygó karácsonyi menüjét olcsó alapanyagokból készítette, de ínyencre sikeredett. A leveseket már bemutatta, most a főételen a sor. Karácsonyi recept.

A szárnyas és az (aszalt) gyümölcs kombinációja sokszor megjelenik a karácsonyi asztalon, gondoljunk csak a narancsos kacsára vagy az aszalt szilvával töltött pulykatekercsekre - egyébként ez utóbbi adta az ötletet ehhez az ételhez. Maga a menü egészére is igaz (levesek és a desszertek - utóbbi majd szerdán), hogy könnyen, viszonylag kevés és olcsó alapanyagból el lehet készíteni. Összességében nem több mint 2 óra alatt megvan minden, ráadásul a desszerteket előző napon célszerű összedobni, hogy aztán csak a hűtőből kelljen kiemelni és tálalni.

A datolya és a spenót (bár lehet első olvasatra hihetetlennek tűnik) remek párost alkotnak együtt! Bár a hozzávalók édes ízvilágra engednek következtetni, a végeredmény inkább sós, mint édes, illetve az édessége nem zavarja a "húsétel" élményét.

Hozzávalók

40 dkg pulykamell filé
20 dkg fagyasztott leveles spenót
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
12-15 szem datolya (ha nagyobbak, akkor elég a 5-6 szem is)

frissen őrölt bors
2 dl fehérbor
2 evőkanál gránátalmaszirup
1 teáskanál méz
2 evőkanál balzsamecet
zöldhüvelyű bab
2 evőkanál vaj

A hagymát megpucolom, apróra vágom, kevés olívaolajon megfonnyasztom, majd hozzáadom a spenótot és a datolyát, a bort, majd megpárolom. Sóval, frissen őrölt borssal, zúzott fokhagymával ízesítem. A pulykamellet megmosom, konyhai törlőkendővel megszárítom. Hosszában széles, vékony szeleteket vágok belőle, és kiklopfolom őket. Sózom, borsozom a szeleteket.



A szeletekre halmozok egy kis tölteléket, majd feltekerem a húsokat. Egy tűzálló tálat kivajazok, majd a göngyölt húsokat beleteszem. A gránátalma szirupot, a balzsamecetet összekeverem mézzel, és bekenem a húsok tetejét. 200 fokon 20 perc alatt pirosra sütöm. Közben a zöldhüvelyű babot vajon, pici vízzel megpárolom, sózom. A pulykacsomagokat 1,5-2 cm vékonyan szeletelem, és a zöldbabbal tálalom.

Ötlet: Olive magazin



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés