free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 ok, amiért öljük egymást karácsonykor

Borsa         Címkék: karácsony, púder, tél, ünnep 7 hozzászólás

Ne álszenteskedjünk: a karácsonyi készülődésből adódó feszültség időnként kihozza belőlünk az állatot. Lássunk öt okot, ami miatt balhézni lehet az ünnepek alatt.

Amikor szóba kerülnek a karácsonyi ünnepek és egy kicsit jobban belemerülünk a kérdésbe, mindig beleszaladunk a nagy karácsonyi veszekedések témakörbe. Mindenkinek vannak saját rémtörténetei, ha nem a családjából, akkor a szomszédokéból biztosan. Az emlékezetes karácsony délután, amikor Józsi bácsi kisbaltával kergette Mari nénit a gangon, vagy a lichthóf által kihangosított ordítozás, miszerint: mért nem te csinálod, ha olyan jól tudod b..meg?! Álszenteskedhetünk, de pontosan tudjuk, hogy valamin, valakivel össze fogunk kapni így az ünnepek előtt.


Jobb esetben a pikírt eladókisasszonnyal, aki azzal húz fel, hogy már nincs ereje megnézni, létezik-e nagyobb méretben a kiválasztott játékmedve, rosszabb esetben valamelyik családtagunkkal, aki nem úgy és nem azt akarja, mint mi. És ez a lényeg. Mindenki elképzeli valahogyan az ünnepeket, a vendégeskedést, az ajándékokat, a karácsonyfa méretét, helyét, az elkölthető összeget, és biztos lesz valaki, aki nem pontosan így gondolja. Ne menjünk bele a dolog lelki hátterébe, arra van nekünk pszichológusunk, csak nézzük az öt legkézenfekvőbb okot, amiért gyilkolászhatjuk egymást ilyentájt, aztán próbáljunk ügyelni rá, hogy elkerüljük az összezördülést.


Pénz

Hiába tárgyalja meg az egész család már augusztusban, hogy idén bizony szegény lesz a Jézuska, november közepére igencsak kikerekednek az ajándéklisták. Ekkor alapozódik meg a vita. Melyik barát kerüljön le a listáról, kell-e a gyerekeknek öt társast venni és "biztos-e, hogy anyádnak egy multiszuper kávéfőző a legjobb ajándék, mért nem jó neki egy csinos sál"? Ehhez csatlakozik még, a "melyik csekket ne fizessük be, hogy maradjon pezsgőre" kérdése és kész a veszekedés. Mert ugye: "Miért pont megint az én anyám kap kisebb ajándékot?", "Miért nem csinálsz valamit a barátaidnak éjszakánként?". "Ha nem fizetünk villanyszámlát, gyertyákat kell majd venni a fára." Nem tudjuk mi a megoldás, de az biztos, hogy bankkölcsönt felvenni karácsonyra hülyeség.


Kihez megyünk, ki jön hozzánk

A gyermektelen párok balgán azt hiszik, hogy az a kérdés, hogy az ünnep melyik napját kinek a családjánál töltsük, értelmét veszíti, hiszen úgyis otthon leszünk a saját gyerekünkkel. Aha, persze, de marad még két nap, amit igazságosan el kell osztani a rokonok között. Sértődés, balhé kódolva. Megoldás lehet, ha nagy levegőt véve mindenkit meghívtok magatokhoz Szentestére, aztán csak a tiétek a maradék két nap.


Mindent nekem kell elintézni

Az igazi mártírkör. Általában a csajok azok, akik szeretik elhitetni magukkal, hogy ha ők nem lennének, akkor valószínűleg elmaradna a karácsony. Pompás veszekedések generálhatók a szemrehányás sorozatból, miszerint: "csak én gondolkodom rajta, én vásárolom, én főzöm, én díszítem". Lazuljunk! Ha nem kezdjük a hisztit már októberben, ha nem kérünk számon folyamatosan, akkor valószínűleg kiderül, hogy a párunk is hajlandó segíteni, vannak ötletei és közösen minden gyorsabban, jobban megy.

Mit össze szarakodsz már

A fenti problémakör folytatása, amikor valamelyik fél a saját elvárásai foglya és elégedetlen a másik megoldó technikáival. Női részről hagyományosan: "- Nem értem miért tart neked ennyi ideig a fa felállítása, apám mindig megoldotta negyedóra alatt! - Az az apád volt én meg a pasid vagyok, kuss legyen. Egy a férfiak problémái közül: "Mit kell neked annyit takarítani, az ember már haza sem akar jönni, komolyan!" Gratulálunk!


Egy kis alkohol

A legjobb családi drámákban akkor borul a bili, amikor mindenki körül üli a terített asztalt, mosolyog és igyekszik nagyon elégedettnek látszani. Aztán az elfogyasztott alkohol mennyiség függvényében valaki egyszer csak mond valamit, amit nem kéne, és kezdődhet a kölcsönös vádaskodás, sértegetés. Ilyenkor aztán jöhet egyévnyi sértettség, dőlhetnek a csontvázak a szekrényből és biztos, hogy a végén valaki sírni fog. Vagy vérezni. Boldog Karácsonyt mindenkinek!
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés