free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Karácsonyi habcsók

Borsa         Címkék: hacsók, karácsony, recept, tél, ünnep 0 hozzászólás

A habcsók remekül mutat a fán, de az édesszájúaknak kitűnő karácsonyi édesség is egyben. Nem egy nagy ügy elkészíteni, viszont garantált a siker.

Jelen sorok írójának mindig a Hókirálynő meséje, valamint Petőfi szavai jutnak eszébe a habcsók láttán: "Csodállak, ámde nem szeretlek". Viszont az tagadhatatlan, hogy a karácsonyáfán nagyon szépen mutatnak, csillognak és annak, aki szereti, annak pompás és könnyű édesség is. Nem egy nagy ügy elkészíteni.



Gőz fölött (lábos forrásban lévő víz tetejére állított keverőedényben) négy tojás szoba hőmérsékletű fehérjét kezdjük felverni elektromos habverővel. Adunk hozzá egy evőkanál citromlevet és amikor már kezd összeállni további folyamatos habverés mellett hozzáteszünk 35 deka porcukrot és addig verjük tovább, amíg tömör, szaggatható nem lesz a hab. 


Ekkor sütőpapírral bélelt tepsire tesszük vagy evőkanállal adagolva, vagy habzsákkal (lecsípett csücskű nejlonzacskóval) formákat kanyarítva. Ezen a ponton megszórhatjuk finoman kristálycukorral, ettől szépen csillog majd, vagy cukorgyönggyel, esetleg durvára vágott mandulával. 130 fokos sütőben szárítjuk úgy fél-háromnegyed órát és most jön a lényeg: a sütő lekapcsolása után sem vesszük ki, csak akkor, amikor már telesen lehűlt. Így biztos, hogy ropogós és tartós lesz. Lehet virítani.




Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés