free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kate Winslet bojkottálja a libamájat

Borsa         Címkék: állatkínzás, kampány, katewinslet, libamáj, színésznő 10 hozzászólás

A színésznő tiltakozott a libák és kacsák tömése és a libamájfogyasztás ellen. Ahogy előtte már sokan mások is.

A szárnyasok erőszakos táplálása régóta téma az állatvédők köreiben, és időnként egy-egy egyébként húsevő híresség is csatlakozik a foie gras (a libamáj és a kacsamáj közös francia neve) bojkottjához. Kate Winslet elvállalta az egyik legújabb, liba- és kacsatömés elleni PETA kampányfilm narrátori szerepét. A kegyetlen módszert bemutató filmet állítólag titokban forgatták különböző farmokon. "A libamájat drága ínyenc fogásként árulják az éttermek, de a legnagyobb árat azok a libák és kacsák fizetik, amelyeket megkínoznak és megölnek miatta" - mondta a színésznő.

Korábban Sir Paul McCartney és Roger Moore is kiállt a libák mellett, és egyszer Sarah Brown, a brit first lady nyilvánosan visszautasította, hogy libamájat fogyasszon egy strasbourgi nemzetközi diplomáciai eseményen. A libamáj ádáz ellenségei közé tartozik Leona Lewis is, aki hisztériás rohamot kapott, amikor megtudta, hogy a nemkívánatos tétel bekerült a British Awards gála menüjébe.

http://advocacy.britannica.com

Míg a libamáj előállítása jelenleg 16 országban, többek között Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban és Olaszországban tilos, a franciák a tömést nemzeti gasztronómiai örökségük részévé nyilvánították. A libákat általában zsírban főtt kukoricával tömik, testsúlyuk akár az eredeti kétszeresére is megnőhet, májuk a vágáskor a normális méret hat-tízszeresét is elérheti, ami jelentősen megterheli a szárnyasok szervezetét.

Libamájat egyébként nemcsak állatkínzásnak tartott eljárásokkal lehet készíteni, ugyanis a libák és a kacsák mája a tél beállta előtt tömés nélkül is két-háromszoros méretűre növekszik. Bizonyos zöld szemléletű éttermekben éppen ezért az ilyen libamáj csak szezonálisan és igen drágán kapható.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés