free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kate Winslet bojkottálja a libamájat

Borsa         Címkék: állatkínzás, kampány, katewinslet, libamáj, színésznő 10 hozzászólás

A színésznő tiltakozott a libák és kacsák tömése és a libamájfogyasztás ellen. Ahogy előtte már sokan mások is.

A szárnyasok erőszakos táplálása régóta téma az állatvédők köreiben, és időnként egy-egy egyébként húsevő híresség is csatlakozik a foie gras (a libamáj és a kacsamáj közös francia neve) bojkottjához. Kate Winslet elvállalta az egyik legújabb, liba- és kacsatömés elleni PETA kampányfilm narrátori szerepét. A kegyetlen módszert bemutató filmet állítólag titokban forgatták különböző farmokon. "A libamájat drága ínyenc fogásként árulják az éttermek, de a legnagyobb árat azok a libák és kacsák fizetik, amelyeket megkínoznak és megölnek miatta" - mondta a színésznő.

Korábban Sir Paul McCartney és Roger Moore is kiállt a libák mellett, és egyszer Sarah Brown, a brit first lady nyilvánosan visszautasította, hogy libamájat fogyasszon egy strasbourgi nemzetközi diplomáciai eseményen. A libamáj ádáz ellenségei közé tartozik Leona Lewis is, aki hisztériás rohamot kapott, amikor megtudta, hogy a nemkívánatos tétel bekerült a British Awards gála menüjébe.

http://advocacy.britannica.com

Míg a libamáj előállítása jelenleg 16 országban, többek között Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban és Olaszországban tilos, a franciák a tömést nemzeti gasztronómiai örökségük részévé nyilvánították. A libákat általában zsírban főtt kukoricával tömik, testsúlyuk akár az eredeti kétszeresére is megnőhet, májuk a vágáskor a normális méret hat-tízszeresét is elérheti, ami jelentősen megterheli a szárnyasok szervezetét.

Libamájat egyébként nemcsak állatkínzásnak tartott eljárásokkal lehet készíteni, ugyanis a libák és a kacsák mája a tél beállta előtt tömés nélkül is két-háromszoros méretűre növekszik. Bizonyos zöld szemléletű éttermekben éppen ezért az ilyen libamáj csak szezonálisan és igen drágán kapható.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés