free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ilyennek láttuk az év esküvőjét

Kádas Andi         Címkék: divat, esküvő, katemiddleton, kirakat, vilmos 7 hozzászólás

Kate és Vilmos egy gyönyörű, bár kicsit unalmas szertartás keretében mondta ki a boldogító igent. Elemezni támadt kedvünk az ott látott ruhákat.

Múlt héten pénteken sor került az év vagy talán az évtized legjobban várt esküvőjére, ahol Vilmos -ezentúl már Cambridge-i herceg és Kate Middleton - azaz Catherine, Cambridge-i hercegné - keltek egybe. A nagy napot az Egyesült Királyságban munkaszüneti nappá nyilvánították, és az élő tévéközvetítés által világszerte emberek milliói láthatták - köztük mi is - ahogy a pár kimondja a boldogító igent.

Kate és Vilmos tavaly novemberben jelentette be a nyilvánosság előtt, hogy eljegyezték egymást, a hír pedig az egész királyságot lázba hozta. Hónapok óta folyt a spekuláció, vajon kit ér majd a megtiszteltetés, hogy elkészítheti Catherine esküvői ruháját; rengeteg név felröppent, köztük Sarah Burton-é, az Alexander McQueen divatház vezető tervezőjéé is, azonban ezt a hírt minden érintett cáfoltat. A hihetetlen titoktartás miatt az utolsó pillanatig nem lehetett tudni, vajon miben is jelenik meg a hercegné, így nők milliói sóhajtottak fel ámulatukban, amikor a Westminster apátság előtt Kate kiszállt a Rolls Royce-ból csipkés, uszályos elefántcsont-színű McQueen ruhájában. A ruha arra a darabra emlékeztetett, amit Grace Kelly viselt esküvőjén Rainier monacoi herceggel, azonban annál sokkal modernebb és - nevezzük úgy - "britebb" volt.A McQueen divatház erőssége egyébként, hogy jól ötvözi a tradicionálist a modernnel, képes még a legőrültebb kreációkba is belevinni valami brit érzést, amit Sarah Burton tökéletesen megvalósított a hercegné ruhájával is. A keskeny derék igazi McQueen-védjegynek számít az estélyi ruhákon, ezért természetes volt, hogy Kate gyönyörű alakját egy ilyen sziluettel emelik ki. Az esemény jellege megkövetelte a decens megjelenést, ezért a leendő hercegné nem jelenhetett meg olyan ruhában, ami szabadon hagyta volna a vállát vagy karjait, Burton ezt áthidalva, a ruha romantikusságát mégis megtartva csipkével borította be Kate vállait. Csakugyan jó választás volt a szinte teljesen átlátszó és egészen rövidke fátyol, és a tiara, valamint a szolid virágcsokor, amit a hercegné tipikus angol kerti virágokból válogatott össze, elsősorban gyöngyvirágból és mirtuszból.

A divatvilág szereplői is csodálattal adóztak a ruha és Kate megjelenése előtt, Isaac Mizrahi szerint gyönyörűen mozgott a viselőjével együtt, Giorgio Armani-nak a szabása tetszett leginkább, Oscar de la Renta szerint tökéletes volt az alkalomra, és Kate lenyűgözte őt a bájával, Carolina Herrera pedig 10-ből 11 pontot adott volna neki. Az egyetlen, aki némi kritikának adott hangot, az esküvői ruhakölteményeiről híressé vált Vera Wang volt, aki szerint a ruha felül zártabb is lehetett volna, de ezt valószínűleg betudhatjuk annak az apró irigységnek, hogy nem őt kérték fel az elkészítésére.

A menyasszonyon kívül senki nem viselhetett fehéret - a nők egyébként feketét sem - kivéve a koszorúslányokat, köztük a hercegné húgát Pippát, aki szintén Sarah Burton tervezte ruhában jelent meg, ami a menyasszonyi ruha "folytatásaként" lett megtervezve. Pippa szinte húgához hasonlóan ragyogott, a romantikus lelkületű nézők máris összeboronálták Harry herceggel, akivel a fotósoknak sikerült elkapniuk egy összekacsintását a ceremónia alatt. Ettől függetlenül Pippa valószínűleg az Egyesült Királyság egyik legkapósabb hajadonja lesz ezután.Jópár vendég elég furcsán öltözött fel az eseményre, mi azonban mégis magát az anyakirálynőt, Erzsébetet emelnénk ki, aki talán "túl tavasziasra vette a figurát" és talpig citromsárgában jelent meg, bár elemzők szerint ez a királyi ház hierarchiáját volt hivatott szimbolizálni, miszerint ő maga a "nap", ami körül a család forog. Ahogy az egy tipikus angol eseményen elvárható, az öltözködésben a kalapok vitték a főszerepet, volt, akinek sikerült jó ízléssel választani, és volt, akinek nem: Beatrice, yorki hercegnő fejdísze egy polippal keresztezett masnira emlékeztetett, de testvére, Eugenie yorki hercegnő sem maradt le a legrosszabbul öltözöttek listájáról, aki Tim Gunn, divatguru szerint úgy nézett ki, mint egy kertész-saláta. Persze akadtak olyanok, akik az eseményhez méltón, elegánsan és stílusosan érkeztek az esküvőre: Victoria Beckham saját tervezésű ruhában, Louboutin cipőben és szolid kis kalapban tündökölt férje oldalán, Lady Frederick Windsor pedig tengerészkék Armani Privé koktélruhájával és Philip Treacy kalapjával került a jól-öltözöttek listájára.

A ceremónia szerencsére nagyobb fennakadások nélkül zajlott, méretéhez és jelentőségéhez képest egészen romantikus és meghitt stílusban. Vilmos és Kate egy egész világ szimpátiáját elnyerték visszafogott, közvetlen viselkedésükkel és egymás iránti szeretetükkel; olyan intim pillanatoknak lehettünk szemtanúi, mint amikor Vilmos nyugtatni próbálta párját a fogadalom elmondása közben, vagy ahogy a várva-várt hitvesi csók után Vilmos a "Még egyszer?"- kérdést feltéve ismét odahajolt feleségéhez. Az esküvő viszonylagos visszafogottsága és természetessége az ifjú pár gondolkodásmódját tükrözi, ahogyan az is, hogy a ceremónia után visszatérnek majd észak-wales-i házukba Anglesey-be, ahol elmondásuk szerint teljesen hétköznapi életet szeretnének élni, személyzet és felhajtások nélkül.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés