free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A több kávét ivók nőknél kisebb a méhrák kockázata

Borsa         Címkék: betegség, egészség, kávé, méhrák 0 hozzászólás

Azoknál a nőknél, akik naponta legalább négy kávét isznak kisebb eséllyel alakul ki a méhbelhártya rákja - állapították meg amerikai kutatók.

A Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention című folyóiratban közzétett tanulmányhoz több mint 67 ezer amerikai nővér adatait elemezték. A méhrák előfordulásának gyakorisága kicsi volt, mindössze 672 esetet diagnosztizáltak a követéses vizsgálat 26 éve alatt. Az összehasonlítás azt mutatta, hogy a legalább négy kávét ivó nőknél negyeddel kisebb volt a betegség kialakulásának kockázata azokhoz képest, akik nem vagy legfeljebb napi egy csésze kávét fogyasztottak.A kutatók nem állítják, hogy a kávé és a rákkockázat csökkenése között ok-okozati kapcsolat van, ám a tanulmány egy újabb azon kutatások sorában, amelyek hasonló eredménnyel végződtek. "A kávénak magának vannak (egészségügyi) előnyei. Csökkentheti az inzulinszintet, valamint a szervezetben keringő szabad ösztrogén szintjét" - emlékeztetett Edward Giovanucci kutatásvezető, a Harvard Egyetem közegészségügyi karának munkatársa. Ismert, hogy mindkét tényező, a magas ösztrogénszint és a magas koleszterinszint is növeli a méhbelhártya rákos elfajulásának kockázatát.

Az elemzés során egyéb tényezőket is figyelembe vettek a kutatók, így a nők testsúlyát, hormonszedését, szüléseik számát. Mindezek módosító hatását beszámítva is fennmaradt az összefüggés a rákkockázat csökkenése és a kávéivás között.

mtiLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés