free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Funkciótalan lakat bringára

Borsa         Címkék: , design, kerékpár, tárgy, verseny 7 hozzászólás

Jogos a kérdés, hogy mi értelme van egy lakatnak, ha az használhatatlan. Kerékpárdesign-versenyen találtunk egy csodaszép, de annál értelmetlenebb tárgyat.

A Sono Mocci, olasz designcég, a képen látható növényes bringalezáróval indult a Szöulban megrendezett kerékpárdesign-versenyen. Igaz, hogy szép, csajos, igazán zöld szimbólum az amúgy is környezettudatos közlekedési eszköz kiegészítőjeként, de hasztalan. Az acél elvileg alkalmas lenne arra, hogy biztonságban tudjuk a bringánkat, viszont egy ilyen csinos és vékony huzal, még a legbátortalanabb rablókat is arra készteti, hogy elkössék a kerékpárunkat, hiszen ehhez alig van szükség erősebb vágóeszközre, mint egy körömvágó olló. Persze az ihletet nem is a biztonságra való vágy adta a designer csoport számára, hanem a környezettudatossághoz kapcsolható szimbólumrendszer. 

A kúszó borostyán kapcsolatot szimbolizál a kerékpározó és a társadalom között, bár azt hiszem, hogy szimplán az esztétikai minősége az, ami a leginkább befolyásolta a tervezőket, hogy ezt a tárgyat elkészítsék. A bringalezáró, addig is jól tud mutatni, amíg a kerítéshez láncolva várja a feladatát, nevezetesen, hogy megérkezzen a bringa, amit kiköthet. Képzeljük el egy kerítésen felszaladni ezt a borostyánszálat, ugye, hogy kedves ötlet? Kár, hogy ez a koncepció feleslegesen valósulna meg, hiszen értelme a formán és a szépségén kívül nincs.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés