free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 fontos kellék bringázáshoz

Trapp Henci         Címkék: kellékek, kerékpár, lista, tárgy 2 hozzászólás

Bár a kerékpáros közlekedés szabadságot ad, de mégsem feledkezhetünk meg bizonyos biztonsági és kényelmi szempontokról. Öt fontos kellék következik.

Kerékpárral közlekedni a városban, az egyik legszabadabb, legkötetlenebb dolog. Nem kell várakozni a tömegközlekedési járművekre, ráadásul egy metropoliszban gyorsabban el is juthatunk A-pontból B-be, hiszen a autósforgalom – főleg Budapesten – sokszor irdatlan közlekedési dugókat okoz. Mivel nem elég hangsúlyozni: most öt fontos kelléket mutatunk bringázáshoz, amelyekkel kellemessé és egyben biztonságossá is tehetjük a kerékpáros közlekedésünket.

Bukósisak

Talán ez az egyetlen evidens kellék, amit minden bringázás alkalmával viselni kell. Számtalan történetet hallhattunk már arról, hogy ki, miként törte szét a koponyáját egy-egy esés alkalmával, amit egyébként simán megúszhatott volna, ha van rajta bukósisak. A fejvédő életet menthet egy bukásnál! Ennek ellenére Borsaszerkesztőnek szomorú tapasztalatai vannak: "Az idei szezonban összesen két alkalommal húztam bukósisakot, először egy trolibusz ütött el, másodszor ütköztem egy kerékpáros társammal" - mondta. Elképzelhető, hogy a sors így próbál jelezni neki, hogy mindig legyen nála bukósisak, hiszen kétszer már megmentette a koponyacsonttöréstől. 

Lezáró

Az u-lakat a legbiztonságosabb eszköz kerékpárunk lezárásához, külföldön az egyik márkához ezerötszáz dollárig biztosítást is adnak. Tehát, ha ilyen lakatunk van, és mégis sikerül ellopni a biciklinket, akkor maximum ennyi pénzt kapunk a biztosítótól. A két legismertebb márka az ilyen lakatok tekintetében a Kryptonite és az ABUS. Mindkettő népszerű, de ezeknél is figyeljünk oda a biztonsági fokozatra - jelölik a lakaton -, és ne sajnáljunk kicsit súlyosabb darabot vásárolni - az már optikailag is elrettenti a tolvajokat. 

Víz

Ne csak akkor legyen nálunk víz, ha hosszabb útra indulunk, hanem akkor is, ha csak simán a munkába járunk biciklivel. Ne várjuk meg, míg megszomjazunk, mert a testünk annál könnyebben kiszárad és a szervezetünk is könnyebben kifárad. Ha hosszabb útra megyünk húszpercenként-félóránként igyunk egy-egy korty vizet, elletve akkor is mielőtt elindulunk, és miután megérkezünk a célállomásra. A hidratálás nagyon fontos, ahogy azt írtuk is a minap. 


Kompakt kulcskészlet

Borsaszerkesztő – akiről, mint kiderült mindenhová bringával jár – eleinte teljesen feleslegesnek találta azt a kis kulcskészletet,  de a biztonság kedvéért mindig a táskájában hordja. Könnyen azt hihetjük – főleg mi csajok -, hogy úgyse tudjuk megszerelni a bringánkat, ha valami gikszer történik, viszont vannak olyan apró dolgok, amelyekhez egy kompakt kulcskészlet nagy segítséget nyújthat. Egy esésnél, amikor elállítódik a fékkar például jól jöhet: csak meglazítjuk, visszaállítjuk. Ezen felül található egy olyan eszköz is a kulcskészletben, ami tökéletesen alkalmas a sörnyitásra is.

Nedves törlőkendő

Ennek a kelléknek a hasznosságát, számtalanszor citáltuk már a Borsán , a bringázáshoz épp olyan elengedhetetlen, mint az életünk más területein. Könnyen megeshet, hogy leesik a láncunk és ekkor bizony óhatatlanul is összeolajozzuk a kezünket, amit egy ilyen kendővel könnyen letörölhetünk. Az izzadás is mindennapos kerékpározás közben, homlokunkat megtörölni egy frissítő kendővel a legjobb. Egy esés során, ha lejön a plezúr a bőrünkről, akkor is áttörölhetjük ezzel, és amennyiben fertőtlenítő is van a törlőkendőn, akkor még a gennyes következményeket is megúszhatjuk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés