free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem szaporodnak a tajvaniak az idén

Borsa         Címkék: kínaihoroszkóp, kultúrtripp, születés, tigris 0 hozzászólás

Idén, azaz a Tigris évében sokkal kevesebb gyermek születik Tajvanon, mint korábban. De mi köze a horoszkópnak a lakosság szaporulatához? A válasz: a babona.

A világon Tajvanon a legalacsonyabb a demográfiai növekedés,  de idén a szaporodást még inkább kerülik az ott élők, ugyanis az idei év a Tigris éve. Úgy tartják, hogy az a gyermek, aki ebben az évben jön a világra, az dacos, harcias és lázadó ember lesz, ráadásul a karrierjüket tekintve sem lesznek – a prognózis szerint – sikeresek. A Tigris évében születettekről úgy vélik, engedetlenek, ráadásul még szerencsétlenséget is hoznak. Az első negyedévben már több mint ötezerrel kevesebb csecsemőt hoztak a világra itt, ahol ezer főre egyébként is alig nyolc gyermek jut.

A belügyminisztérium aggodalmának hangot adva arra kérte a polgárokat, hogy ne higgyenek a jóslatoknak, szaporodjanak, sokasodjanak - ehhez képest, a szülészetek kongnak az ürességtől. A tajvaniak kultúrájához azonban hozzátartozik az asztrológia, még a cégek HR osztályain dogozók is figyelik a csillagok állását, asztrológussal nézetik át a jelentkezők horoszkópjait. Inkább számít, hogy ki milyen jegyben született, mint az, milyen végzettsége, diplomája van.

National Geographic by Michael K. Nichols

A tajvani kormány igyekszik támogatni azokat a párokat, akik bevállalják, hogy elősegítik a népszaporulatot: egy gyermek vállalása esetén, körülbelül százötven ezer forintnak megfelelő pénzösszeget kapnak az emberek. Sőt, az idei év nagy pályázata, hogy aki kitalál egy remek jelmondatot, amivel inspirálni lehet a fiatalokat a gyermekvállalásra, további öt és fél millió forintnak beillő pénzhez jut.

A legenda úgy tartja, hogy mielőtt Buddha végleg eltávozott volna, magához hívatta az állatokat, amelyek érkezési sorrendben nevet kaptak tőle. Így lett a patkány, a bivaly, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kutya, a kakas, a disznó, akiket a hűségükért Buddha egy-egy évvel jutalmazott. Innentől kezdve az évek az állatok nevét viselik, amely évek ezen állatok tulajdonságait hordozzák, következésképpen a megszülető ember is felveszi azon lény tulajdonságait, amely az adott évet uralja. Mivel öt elemet is belevesz a kínai jóstudomány a jövendölésbe, így figyelembe kell venni a tűz, fa, fém, víz, föld hatását is - a tigris évében a fém az uralkodó.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés