free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nem mindent old meg a veszekedés utáni első szex

Borsa         Címkék: békülés, párkapcsolat, púder, szex 0 hozzászólás

Sokan esküsznek a békülős szexre, de ellenjavallat is létezik. Egyesek szerint a problémákat nem oldja meg, sőt mindkét félnek okozhat gondokat is.

A tányértörős pörlekedésekben és hangos összekülönbözésekben hatalmas adag érzelmi töltet van, annyi és annyiféle emóció mozdul ilyenkor, hogy a haragunk sokszor észrevétlenül „profilt vált”, és könnyedén alakul heves szexuális izgalommá. Idegkisimító hatású, az utána érzett belső béke többhetes jógakurzusok hatásával vetekszik. Sok pár számol be arról, hogy a legnagyobb veszekedéseket követő szexuális együttlétek a legemlékezetesebbek, hiszen ilyenkor az édes kielégülés rengeteg feszültségtől, kitörni vágyó indulattól és a másikkal szembeni rossz érzésünktől szabadít meg, hovatovább annyira spontán, hogy a felek minden gátlásuktól szabadulva esnek egymásnak. A témáért természetesen Hollywood is rajong, a legféktelenebb szexuális jelenteket általában hasonló módon készítik elő, és ilyesféle miliőbe ágyazva tálalják, a képsorokat pedig többnyire a heppi end zamata teszi még ízesebbé. De vajon a valóságban is megszabadít-e minden gondunktól az orgazmus varázslatos pillanata?Iménti kérdés bár a konfliktus milyenségének és mélységének függvénye, egy-egy nagyobb horderejű vagy régóta magunkkal cipelt párkapcsolati problémára nem mindig gyógyír a kiadós szex, sőt. Nők számottevő csoportja számol be arról, hogy a hosszan húzódó viták és mosolyszünetek utáni első szexuális együttlét után úgy érzik, a párjuk részéről a vita lezárását hivatott jelezni az esemény. Holott attól, hogy megkívánták a partnerüket, a köztük feszülő problémák továbbra is élők, a társuk viszont nemcsak a békülés jeleként tekint a szeretkezésre, hanem megoldásként is. „Nem tudom, mi a jobb. Ha nem fekszek le vele, és akár ilyen áron is kényszerítem, hogy jussunk már dűlőre bizonyos kérdésekben, vagy ha szerelmeskedünk, aztán amikor újra előhozakodom a problémáimmal, csak kérdőn néz rám, mintha attól, hogy együtt voltunk, megoldódott volna minden. Egyszerűen máshogy tekintünk ugyanarra a dologra, és végül mindkettőnkben rossz érzés marad: ő csalódik, mert hiábavalónak vagy hamisnak érzi, hogy együtt voltunk, és annyira jó volt, de én is csalódott vagyok, mert így olyan, mintha azért feküdnénk le egymással, hogy elmismásoljunk problémákat, holott szerintem ezek egymástól szinte független dolgok” – meséli egy 30 éves, házas nő.

Hasonló zsákutcában találják magukat sokszor azok is, akik először fekszenek le a társukkal azt követően, hogy az megcsalta őket, és fény derült a félrelépésre. Egyesek épp ezért tolják ki a sokszor „mérföldkőnek” tartott első szex időpontját, mert úgy érzik, azzal, hogy „beadják a derekukat” egyúttal azt kommunikálják, hogy a megrepedt bizalom helyreállt, a múltra fátylat lehet vetni, tiszta lappal indul a másik. Egy fiatal nő például arról számolt be, hogy nem pusztán arra volt nehéz rávennie magát, hogy lefeküdjön a férjével, de tudatni is, hogy mindez csak próba, kísérletezés, mert maga sem biztos abban, hogy kettejük között egyáltalán helyreállítható a jó viszony. Esély és lehetőség csupán. „Ha már előtte jelzem, hogy ezzel nem teszi meg nem történtté, hogy lefeküdt a kolléganőjével, és hogy valójában még undorodom tőle, csak a kedvét szegem, és nem vagyunk előrébb. Ha azután dobom be, miután lefeküdtünk, az olyan, mintha direkt minden sikeres próbálkozást csak aláásni akarnék. Viszont azt sem akartam, hogy úgy érezze, minden a régi köztünk. Több hónap után végül lefeküdtünk egymással, és borzasztóan rossz volt. Nem is kellett beszélni róla. Pontosan nem tudom már, akkor miért nem adtam fel, de a negyedik-ötödik alkalom után kezdtem először érezni, hogy talán menthető a házasságunk.”       Nyilván a sértettségünket dédelgetni sem megoldás, és pusztán azért ellenállni a kínálkozó, kölcsönös örömnek, nehogy elbízza magát a másik. De attól is óvjon az ég, hogy kacifántos teóriákat gyártsunk, és minden gyengéd mozdulatunkat a következményekhez igazítva számítsunk ki. Amúgy is gyümölcsözőbb a saját igényeinket nagyító alatt megnézni: valóban szükségünk van-e arra, hogy újból elővegyünk bizonyos problémákat és felmelegítsünk akár lezártnak is tekinthető konfliktusokat, vagy csak egyfajta erődemonstráció-e a részünkről, ha szex után közvetlenül „kihátrálunk”, és a bensőséges hangulatot megint csatatérré formáljuk. Hovatovább, ha az eddigi gyakorlat alapján a párunk valamiért úgy véli, hogy a legnagyobb vitáink utáni szex valóban egyfajta megoldás vagy feloldódás lehet, abban valószínűleg mi is statiszták voltunk, így akár joggal érezheti, hogy hivatalosan is „problémát temetünk”, ha ilyen elánnal egymáséi tudunk lenni.

A legokosabb talán, ha a szélsőségek helyett úgy tekintünk egy-egy ilyen feszültségoldó, heves aktusra, mint ami közelebb hoz és kaput nyit. Egészen más vérmérséklettel ülhetünk le aztán tovább rágni a gondjainkat, nyugodtabb kommunikációt és értőbb egymás felé fordulást tesz lehetővé. Már ha tényleg szükséges. Ha pedig nincs miről beszélnünk utána, azt a saját és a társunk érdekében is ismerjük fel, és tényleg nyissunk új lapot. Egy gonddal kevesebb, egy jó szexszel több – tiszta haszon.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés