free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Hajléktalanok a kifutón

Borsa         Címkék: divat, hajléktalan, kifutó, tervező, viviennewestwood 6 hozzászólás

Hajléktalanok lepték el a kifutót egy milánói divatbemutatón. Nem valamilyen jótékonysági eseményről, hanem Vivienne Westwood legújabb húzásáról van szó.

Vivienne Westwoodnak nem ez az első polgárpukkasztó divatshow-ja, és úgy tűnik, a 68 éves dizájner még mindig nem fogyott ki az ötletekből. A Milánói Divathét keretében rendezett bemutatón, ahol a tervező legújabb férfikollekciója mutatkozott be, a hajléktalanoké volt a főszerep, persze csak elméletben. A kifutót kartondobozok borították, a modellek haját összekócolták és egy ezüstös anyaggal színezték be. Ez utóbbira azért volt szükség, hogy úgy tűnjön, deres a szabadban töltött éjszaka után.
A jelenetek szereplői steppelt dzsekiket, szőrmekabátokat és meleg csuklyás kabátokat viseltek a nem létező hideg ellen. A sajtóközleményben ez állt: "Vivienne Westwood a hajléktalanokból merített inspirációt, akiknek mindennapi élete a kemény időjárási körülményekkel való küzdelemről szól."

A nézők, akiknek erről a küzdelemről valószínűleg halvány elképzelésük sincs, a szalonhajléktalanokon kívül narancssárga overallba öltözött modelleket is láthattak. Ezzel a dizájner talán a guantánamói "divattrendekre" utalt, és volt olyan modell, aki nadrágként egy pulóvert viselt.

http://projectrungay.blogspot.com

Az ötlet azonban nem Westwoodtól származik, hanem a dizájner osztrák férjétől, akinek egyik barátja egy hajléktalanokkal foglalkozó alapítvány jogásza. A botrányos bemutatóiról és kreációiról ismert tervező a saját bőrén soha nem tapasztalta meg, milyen fedél nélkül élni. A backsatge-ben azt mesélte a Times Online munkatársának, hogy mindössze annyi történt egyszer, hogy nem tudott bejutni a házába, mert nem volt meg a kulcsa.

A dizájner tavalyelőtt azzal sokkolta a bemutatója nézőit, hogy hatalmas fukszokkal és aranyfogakkal rendelkező romákat alkalmazott modellként a kifutón. Éppen akkor, amikor Olaszországban egyre nagyobb méreteket öltött a romaellenesség.
 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés