free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kikötik a gyerekeiket a szegény kínai munkások

Borsa         Címkék: gyerek, kína, munka, óvoda, pénz 5 hozzászólás

A szülők nem tudják fizetni az óvodát, ezért magukkal viszik a gyerekeket a gyárakba. A kicsik akár napi 10 órát töltenek kikötve.

Nekünk természetes, hogy a dolgozó szülők bölcsődébe, óvodába viszik a gyereket, vagy esetleg a dajkára vagy a nagymamára bízzák. A világ szegényebb felén azonban a gyermekfelügyelet nem része a szociális ellátásnak, és a szülőknek kell megoldani a dolgot, akkor is, ha egész nap egy gyárban robotolnak.

A Daily Mail fotósa megrázó képeket készített a dél-kelet-kínai Jiaxing egyik üzemében, ahol az idénymunkások napi 10 órát dolgoznak nagyon rossz körülmények között. Mivel a legalapvetőbb gyerekfelügyeletet sem tudják finanszírozni, kénytelenek magukkal vinni a gyerekeket a gyárakba. A kicsik a földön, gumikötelekhez kötve várják, hogy a szüleik befejezzék a műszakot. Játékaik nincsenek, így a teljesen ingerszegény környezetben töltik a napjaikat, maximum egymással játszhatnak, ha elég hosszú a kötél.

Néhány hónappal ezelőtt került nyilvánosságra egy kétéves kisfiúról készült fotó, akit szülei egy lámpaoszlophoz láncoltak Pekingben. Kiderült, hogy a gyerek apja engedély nélküli riksásként próbál némi pénzhez jutni, fogyatékkal élő anyja pedig szemetet gyűjt az út mentén. Az esetet a járókelők jelentették a hatóságoknak, akik utasították a szülőket, hogy engedjék szabadon a gyereket. Végül egy óvoda igazgatója felajánlotta, hogy saját költségén három évre felveszi a kisfiút az intézménybe.

www.dailymail.co.uk

A becslések szerint Kínában körülbelül 110 millió 16-40 éves idénymunkás dolgozik. Legtöbbjüknek egyszerűen nem marad pénze arra, hogy kifizessék óvodai költségeket, mert az összes keresetük albérletre, élelmiszerre és orvosi ellátásra megy el. Tovább nehezíti a helyzetet az adminisztráció, azok a gyerekek, akik nem rendelkeznek ideiglenes lakcímet igazoló dokumentummal, nehezen kapnak helyet az óvodákban. A jogszabályok szerint sem ők, sem a szüleik nem részesülnek ingyenes orvosi ellátásban, oktatásban és más szociális ellátásban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés