free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Több millió kínai nő nem talál férjet

Borsa         Címkék: házasság, kapcsolat, kína, nők, szingli 39 hozzászólás

Egy tanulmány szerint több millió nagyvárosi kínai nő nem talál megfelelő férjet magának. Inkább szinglik maradnak, minthogy szegény partnert válasszanak.

A napokban került nyilvánosságra a Chinese Academy for Social Science tanulmánya, amely szerint egyre több városi nő marad szingli Kínában. Ezzel párhuzamosan folyamatosan nő azoknak az egyedülálló férfiaknak a száma, akik nem tudnak megházasodni, vidéken körülbelül 24 millió férfinak egyszerűen nem jut feleség.

Sok városi nő esetében szóba sem jöhet vidéki földműves vagy bevándorló, ha házasságról van szó. A felmérés szerint Sanghajban egymillió, Pekingben félmillió nő osztja ezt a gondolkodást, és a házasságközvetítők szerint vannak városok, ahol ötször annyi vőlegényjelölt van, mint potenciális menyasszony.

A jelenség oka, hogy a városi nők elvárásai egyre magasabbak, és nem hajlandók szóba állni alacsonyabb társadalmi státuszú férfiakkal. A modern kínai nők öntudatosabbak, mint anyáik vagy nagyanyáik voltak, és inkább egyedül maradnak, minthogy szegényebb rétegekből származó férfiakkal kössék össze az életüket.A gazdagabb férfiakra viszont ragadnak, jól képzett, jól kereső, lehetőleg saját lakással rendelkező férjet akarnak, aki gyorsan megkéri a kezüket. A házasság nélküli együttélést ugyanis a nők családja általában nem nézi jó szemmel.

A szingliket az sem ösztönzi a házasságra, hogy Kínában már vénlánynak számít, aki 30 éves korában még nem ment férjhez. Az elkeseredett szülők különféle lányvásárokra járnak a lányuk fényképeivel, hogy szerezzenek egy jó partit. A legtöbbször hiába.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés