free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Alkalmi ruhákat mutatunk többféle testalkathoz

Borsa         Címkék: alkalmiruha, divat, kisfekete, szabásvonal, testalkat 16 hozzászólás

Olyan kis fekete alkalmi ruhákat mutatunk, amelyek többféle testalkathoz és stílushoz is illenek. Modellünk átlagos testalkatú lány, de a szabásvonalak üzennek.

A kis fekete ruha (angolul: Little Black Dress = LBD) minden nő ruhatárának alapja, illetve alapja kellene, hogy legyen, hiszen olyan sokoldalú, bármikor előhúzhatjuk a szekrény mélyéről, ha "nincs egy rongyunk", és egy-két ékszerrel megbolondítva máris készen állunk akármilyen eseményre. Mára már nagyon sokféle variánsa létezik, ezáltal a stílusuk is igen változó, a most következő összeállításunkban igyekeztünk ezeket a különféle stílusokat és szabásokat különféle testalkatokhoz társítani.

A harisnyákkal kapcsolatban el kell mondjuk, hogy az idei szezonban inkább az egyszerű, minta nélküli testszínű harisnyák a divatosak, de azért mutatunk egy-két fekete harisnyás szettet is, amelyeken láthatjuk, hogy mennyire más hatást érhetünk el velük. Akinek formázásra szorul a lába, mindenképpen a sötétebb mellett döntsön! Modellünk egy átlagos testalkatú lány, de a fazonokból és a szabásokból egyértelmű, hogy kinek szánjuk őket.

Romantikusan pliszírozott

A több rétegű anyag, a virágrátétes díszítés és a pliszírozott alsó rész egyértelműen behatárolja, hogy ez az alkalmi ruha romantikus stílusú, és pontosan ezek miatt a tulajdonságok miatt ajánljuk kis mellű, de széles csípőjű és vastag combú lányoknak. A mellrésznél található több rétegű fodor kicsit növeli a domborulatokat, a magasan húzott derék eltereli a figyelmet a szélesebb csípőről és inkább a keskenyebb derekat emeli ki. Ami a pliszírozást illeti, a sűrű, függőleges vonalazás a legjobb megoldás arra, hogy optikailag levékonyítsuk a vastagabb alsó részt, amire még a több anyagréteg is rásegít, mivel légiessé teszik az összképet. Így eltűnik a vastag comb, a magas sarkú cipő kötelező hozzá, azért is, mert gyönyörű vádlit varázsol. Viszont a rövid lábú lányoknak tilos ez a hosszúság, ugyanis pont olyan helyen ér véget, ami őket még jobban összenyomja.

Ruha: Jackpot, cipő: Buffalo, táska: Gulia Ricci, Salamander, nyaklánc: Oliver Weber, Naga, karkötő: Oliver Weber, Naga, fülbevaló: Naga, harisnya: Sarah Borghi


Nézegess kis fekete alkalmi ruhákat!

Ami a kiegészítőket illeti, alkalomtól függ, hogy mennyire vagyunk bátrak, ezek a fekete-ezüst köves darabok a klasszikus eleganciát képviselik. Mivel mély a dekoltázs, és spagetti pántos a ruha, vehetünk hozzá nagyobb nyakláncot is, szépen fog érvényesülni rajta.
Akinek ajánljuk: kis mellű, széles derekú, csípőjű és vastag combú lányoknak
Akinek nem: rövid lábú, vastag bokájú lányoknak

Klasszikus elegancia

A kis fekete ruha eredetileg egy nagyon letisztult, egyszerű szabású, alkalmi ruha volt, és ezt a hagyományt követi ez a modell is, hiszen magasan záródó kerek nyakkivágása, oldalt futó szűkítő varrása és a térd felett végződő hossza van, ami mind-mind letisztultságot sugall. Mivel csak egy szűkítő varrás található benne, és optikailag az sem slankít a törzsön, ezért ezt a ruhát nagyobb mellű, keskenyebb csípőjű és vastag combú lányoknak ajánljuk. A fekete anyag amúgy is csökkenti a mell méretét, a ruha hossza pedig jótékonyan fedi a combok nagyobb részét ezért tökéletes választás ilyen alkatra.

Ruha: Esprit, táska: Furla, ékszerek: Bijou Brigitte, cipő: Bronxx, harisnya: Sarah BorghiAkinek azonban széles a válla, vagy szintén rövidek a lábai ne ezt a fazont válasszák, mert a kerek nyakkivágás és a térd feletti hossz pontosan ezeket hozza ki. Ami a kiegészítőket illeti, két választás van: vagy a klasszikus stílusnál maradunk itt is, vagy pedig pont az ellenkezőjét vetjük be, és modernebb darabokat választunk. Mi maradtunk az első verziónál, bár hogy kicsit feloldjuk az "elnök asszonyos" stílust, ezért egy vagányabb tűsarkút választottunk hozzá.
Akinek ajánljuk: keskeny vállú, nagyobb mellű, de keskenyebb csípőjű és vastagabb combú lányoknak
Akinek nem: széles vállú, nagyon rövid lábú lányoknak

Charleston-os lazaság

A charleston-stílusú ruhákra általában a többrétegű, repkedő anyagok jellemzőek, amik lazaságot és vidámságot sugároznak. Ez a modell csak alapjaiban emlékeztet az előbb említett stílusra, a hangulata mára már megváltozott, bár még mindig a frissességet sugározza, éppen ezért inkább a fiatalabb korosztálynak áll jól. A fodros anyagrátét elhelyezkedése eldönti, hogy a kisebb mellű, de vastagabb derekú és combú lányokon mutat jól, ugyanis a fodrok felülről kiindulva haladnak hátrafelé ferde irányban, ami eltereli a laposabb és a szélesebb részekről a figyelmet. A derékrésznél található rátétek légiességet sugallnak, főleg, hogy állandóan mozgásban vannak.

Ruha: Ann Christine, New Yorker, táska: Furla, ékszerek: Naga, cipő: Buffalo, harisnya: Sarah BorghiMivel térd fölötti hossza van, ezért még a kicsivel vastagabb comb is takargatható, de a nagyon vastagon már megfeszül az anyag, és ott semmilyen díszítés nem tudja elfedni, ezért egyből kiugrik. Az álló nyakmegoldás miatt lemondhatunk a nyakláncról, ezért válasszunk kicsivel feltűnőbb, színesebb karkötőt és fülbevalót. A táska és a cipő pedig vagy fénylő felületű legyen, vagy pedig visszaköszönhet rajtuk az alkalmi ruha anyagstílusa, mint az itt látható tűsarkún is.
Akinek ajánljuk: kis mellű, vastagabb derekú és csípőjű lányoknak
Akinek nem: nagyon nagy mellű, nagyon vastag combúaknak

Szigorú üzletasszonyos

Ez az alkalmi ruha első látásra egy nagyon konzervatív, letisztult ruhának tűnik, azonban amikor felvesszük csak akkor jövünk rá, hogy az egyszerűnek tűnő szabások felvéve nagyon is mutatósak. A mellrész érdekes megoldása miatt ez az alkalmi ruha elsősorban nagyobb mellű lányoknak áll jól, ők tudják kitölteni a több anyagréteget. Az oldalán lévő több szűkítő varrás eléggé lekeskenyíti a ruhát, ami rögtön kihozza a felesleget, ezért a vékonyabb derékon és csípőn mutat jól elsősorban. A comboknál már kicsit engedékenyebbek lehetünk, de itt is hamar feszülni kezd, ha túl vastag a lábunk, és a combközépig érő hossz is többet mutat.

Ruha: Mexx, táska: Furla, cipő: Replay, Borgo, ékszerek: Nomination, harisnya: Sarah BorghiA különleges nyakkivágás miatt szélesebb vállú lányok is választhatják ezt a modellt, mert a négyzetes dekoltázs eltereli a figyelmet róluk. Az ékszereknél érdemes kihasználni a mélyebb nyakkivágást, ezért válasszunk valami hosszan lelógó, medálos darabokat. A cipők és a táskák esetében jobb, ha maradunk a matt felületeknél, ugyanis a ruha vastagabb és szintén matt anyagához azok jobban passzolnak.
Akinek ajánljuk: nagyobb mellű, szélesebb vállú és vékonyabb derekú és csípőjű lányoknak
Akinek nem: nagyon vastag derekú és csípőjűeknek

Újhullámos koktélruha

Új irányvonalat képvisel ez a mellrésznél vízszintesen rétegzett alkalmi ruha, az alsó részénél pedig az anyagrétegek szétválnak és ívesen haladnak lefelé. Ennél a modellnél nehéz egyértelműen kijelenteni, hogy milyen testalkaton mutat jól, hiszen a pánt nélküli megoldás miatt inkább ajánlanánk nagy mellű lányoknak, akiknek "van hol hordaniuk", de a vízszintes csíkozás tökéletes lenne a kisebb mellűeknek, ha nem csúszna le a ruha a hiányzó domborulatok miatt. Az alsó részénél már kicsivel könnyebb eldönteni, közvetlenül a mellvonal alatt, bár vannak szűkítő becsípések, ezek nem funkcionálnak annyira, tehát megengedett a szélesebb derék, és mivel az íves anyagréteg miatt amúgy is egy kicsit kifelé tart az anyag, és mindenki magára az érdekes aljra koncentrál, ezért mehet a széles csípő is.

Ruha: Ann Christine, New Yorker, táska: Gulia Ricci, Salamander, cipő: Buffalo, ékszerek: Nomination, harisnya: Sarah BorghiAmiből azonban nem lehet engedni, azok a formás lábak, hiszen - ahogy már említettük - minden tekintetet a különleges alsó részre terel, és ráadásul nem is olyan hosszú, hogy takarná a kritikus részeket. A pánt nélküli, egyenes dekoltázs megkívánja a hosszabb ékszert, főleg ha passzol a ruha érdekes kékes-feketés árnyalatához. A szaténanyag miatt itt is jöhetnek a fényes kiegészítők, hogy összhangban legyenek a felületek.
Akinek ajánljuk: nagyobb mellűeknek, vastagabb derekú és széles csípőjű, formás lábú lányoknak
Akinek nem: nagyon kis mellűeknek, nagyon széles derekú lányoknak, akiknek vastag a combja

Egyszerűen extravagáns

A téli szezon ruháit felvonultató divatbemutatókon sorozatban láthattunk rusztikus anyagokat, amik leginkább múlt századbeli lakástextíliákra emlékeztetnek. Nos, mi is találtunk egy ilyen darabot, ami bár elsőre extravagánsnak tűnik, mégis érdemes bevállalni, hiszen nagyon sok problémára megoldást nyújt. A pánt nélküli, merevítőkkel ellátott dekoltázs egyértelműen a nagyobb mellű lányokon mutat jól, hiszen meg kell tartania valaminek a ruhát. A derék közepén bővülő szabás miatt muszáj, hogy vékonyabb derekunk legyen, hiszen ha még a széles derékból bővülne az alsó rész, az még jobban erősítené az egész alakot.

Ruha: Amisu Evening, New Yorker, táska: Bijou Brigitte, karkötő: Oliver Webber, Naga, nyaklánc: Naga, fülbevaló: Naga, cipő: Paco Gil, Alberto Zago, harisnya: Sarah BorghiA ráncokból kiinduló, szélesedő alsó rész viszont remekül takarja a szélesebb csípőt és a vastagabb combokat, ha egy szép magas sarkút veszünk fel hozzá, akkor a formás lábakon még jobban mutat az alkalmi ruha. Azzal azért előre számoljunk, hogy az érdekes mintás, hol fénylő, hol mattos anyag kicsit erősíti viselőjét. A csupasz dekoltázs megkívánja a feltűnő ékszert, illetve a terjengős minták stílusával egyező darabokat, a kicsi ékszerek egyszerűen elvesznének rajta.
Akinek ajánljuk: nagy mellű, keskeny derekú, de széles csípőjű és vastag combú lányoknak
Akinek nem: nagyon kis mellű, vastag derekú lányoknak

A helyszín biztosításáért köszönet a Barabás Villának!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés